Αγχωμένο και... ισόπαλο το Τόγκο

Το Τόγκο έμεινε στο 1-1 στην έδρα της Γουινέας-Μπισάου στον πρώτο αγώνα του προκριματικού γύρου της αφρικανικής ζώνης, αλλά παραμένει στο «κυνήγι» της πρόκρισης στο Μουντιάλ του 2014.

Φαίνεται πως οι περισσότεροι διεθνείς ποδοσφαιριστές είχαν το μυαλό τους στον Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ και σε μία ενδεχόμενη επιστροφή του. Μοιραία, το Τόγκο έμεινε στο 1-1, αλλά σε τέσσερις μέρες (15/11) έχει τον επαναληπτικό στην έδρα του, όποτε αναμένεται να προκριθεί.

Περισσότερο εύκολο έργο είχε το Κονγκό, το οποίο συνέτριψε το Σάο Τόμε και Πρίνσιπε με 5-0. Ο 22χρονος

Χάρις Τσιλιμπού σημείωσε δύο γκολ. Η έκπληξη της ημέρας σημειώθηκε στο Λεσότο, όπου η τοπική εθνική κέρδισε με 1-0 το Μπορούντι.

Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων του πρώτου προκριματικού γύρου της CAF για το Μουντιάλ του 2014, το οποίο θα διεξαχθεί στην Βραζιλία:

Σεϋχέλες-Κένυα 0-3
Γουινέα Μπισάου-Τόγκο 1-1
Τζιμπουτί-Ναμίμπια 0-4
Κομόρες-Μοζαμβίκη 0-1
Ισημερινή Γουινέα-Μαδαγασκάρη 2-0
Λεσότο-Μπορούντι 1-0
Ερυθραία-Ρουάντα 1-1
Σουαζιλάνδη-Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 1-3
Σάο Τόμε και Πρίνσιπε-Κονγκό 0-5
Τσαντ-Τανζανία 1-2

Οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν στις 15 Νοεμβρίου και οι νικητές θα συμπληρώσουν τους δέκα ομίλους του δεύτερου γύρου. Οι εθνικές, οι οποίες θα καταλάβουν τις δέκα πρώτες θέσεις, θα δώσουν διπλούς αγώνες πρόκρισης στο παγκόσμιο κύπελλο, αφού η Αφρική διατηρεί πέντε εισιτήρια για την διοργάνωση.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Λιβερία θα αντιμετωπίσει το Μαυρίκιο αύριο και στις 16 Νοεμβρίου. Αυτή η σειρά ανήκει επίσης στον πρώτο προκριματικό της CAF.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα