Εξάρα πρόκρισης για Πορτογαλία

Έχοντας σε… σεληνιασμένη κατάσταση τον Ρονάλντο, η Πορτογαλία διέλυσε με 6-2 την Βοσνία και πήρε εντυπωσιακά την πρόκριση στα τελικά του Euro.

Η τελευταία ομάδα που πήρε την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2012 έγινε η Πορτογαλία. Μετά το ισόπαλο 0-0 στην Βοσνία απέναντι στην εθνική ομάδα της χώρας, έπρεπε να σκοράρει.

Ο Ρονάλντο και η παρέα του όμως το… παράκαναν. Το τελικό 6-2 στο «Ντα Λουζ» έδωσε πανηγυρικά το εισιτήριο της πρόκρισης στους Ίβηρες που θα μπουν στο τέταρτο

γκρουπ δυναμικότητας.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Πάουλο Μπέντο ήταν ο συνήθης ύποπτος, Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης σημείωσε δύο γκολ και πήρε από το… χεράκι την ομάδα του.

Μόλις στο 8’ άνοιξε το σκορ, με τον Νάνι να κάνει το 2-0 στο 24’. Ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση του πρώτου ημιχρόνου όμως, η Βοσνία κατάφερε να μειώσει με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μισίμοβιτς δίνοντας νέα τροπή στην αναμέτρηση.

Όλα όμως τελείωσαν ουσιαστικά στο 53’. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε το 3-1 και ο Λούλιτς διαμαρτυρήθηκε έντονα δεχόμενος την κόκκινη κάρτα. Παρόλα αυτά ο Σπάχιτς κατάφερε στο 65’ να μειώσει σε 3-2, ωστόσο από εκείνο το σημείο και μετά οι Πορτογάλοι έκαναν πάρτι.

Ο Πόστιγκα στο 72’ έκανε το 4-2, με τον Μιγκέλ Βελόσο στο 80’ να κάνει το 5-2. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από τον Έλντερ Πόστιγκα και πάλι που έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Ιβήρων.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Πατρίτσιο, Μπρούνο Άλβες, Πέπε, Κοεντράο, Περέιρα, Βελόσο, Μουτίνιο, Μεϊρέλες (63’ Μίκαελ), Νάνι (82’ Κουαρέσμα), Ρονάλντο, Πόστιγκα (84’ Μάρτινς)
ΒΟΣΝΙΑ: Μπέγκοβιτς, Πάπατς, Σπάχιτς, Γιάχιτς, Ράχιμιτς (56’ Μάλετιτς), Πιάνιτς (65’ Μπέσιτς), Μισίμοβιτς, Λούλιτς, Μεντουνζανίν, Ζαχίροβιτς, Τζέκο.

Keywords
Τυχαία Θέματα