Στη Γαλλία κτυπά η καρδιά της ποδοσφαιρικής Ευρώπης

Στις 22:00 στο «Stade De France» η σέντρα ανάμεσα στην οικοδέσποινα Γαλλία και τη Ρουμανία
-------------------------------------------------------------------------------------------

Επιτέλους, η γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου αρχίζει. Τα βλέμματα στρέφονται στη Γαλλία, εκεί όπου για έναν περίπου μήνα θα χτυπά η καρδιά της ποδοσφαιρικής Ευρώπης. Για πρώτη φορά θα δούμε 24 ομάδες να παίρνουν

μέρος, καθώς από το 1996 μέχρι και το 2012 οι ομάδες ήταν 16. Η σέντρα του 15ου Euro θα γίνει στις 22.00 το βράδυ, με την οικοδέσποινα Γαλλία να υποδέχεται τη Ρουμανία.

Απούσα από τη γιορτή θα είναι η Εθνική Ελλάδας που δεν κατάφερε να εξασφαλίσει εισιτήριο για τα τελικά της διοργάνωσης, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έχει ενδιαφέρον. Σχεδόν όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις θα πάρουν κανονικά μέρος, ενώ θα υπάρχουν και οι πρωτάρες όπως η Αλβανία, η Ισλανδία, η Β. Ιρλανδία, η Σλοβακία και η Ουαλία. Μεγάλη απουσία θεωρείται αυτή της κατόχου του τροπαίου του 1988 Ολλανδίας, καθώς και της νικήτριας του Euro 1992 Δανίας.

Στη σημερινή πρεμιέρα, η Γαλλία έχει τον τίτλο του φαβορί (συγκαταλέγεται ανάμεσα στα φαβορί για κατάκτηση του τροπαίου), γνωρίζοντας παράλληλα ότι οι πρεμιέρας ανέκαθεν κρύβουν εκπλήξεις. Είναι γεγονός ότι μετά τη χρυσή φουρνιά στα τέλη της δεκαετίας του '90 βρίσκεται συνεχώς σε αναζήτηση σταθερότητας. Καυγάδες, απογοητεύσεις, αποτυχίες και ελάχιστες επιτυχίες τα τελευταία χρόνια, ενώ δείχνει να καταρρέει όταν βρίσκεται υπό πίεση. Τώρα, θέλει να θυμηθεί το 1998, όταν εντός έδρας έφτασε στην κατάκτηση του Μουντιάλ. Ο Ντεσάν έχει να διαχειριστεί ένα ρόστερ γεμάτο ταλέντο, ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος στους «τρικολόρ», όμως αυτό κάνει πάντα την αποτυχία να μοιάζει καταστροφή. Ο Γάλλος τεχνικός έχει ως πρωταρχικό στόχο να κρατήσει την ενότητα, ενώ επιχειρεί ήδη να χαμηλώσει τους τόνους, καθώς η ομάδα του είναι από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Η τρανταχτή απουσία του Μπενζεμά, που έμεινε εκτός αποστολής λόγω του σκανδάλου με τον εκβιασμό του Βαλμπουενά, σίγουρα δεν κάνει τα πράγματα πιο εύκολα. Νικήτρια της διοργάνωσης το 1984 και το 2000, έφτασε μέχρι τα προημιτελικά το 2004 και το 2012, ενώ αποκλείστηκε από τους ομίλους το 2008.

Ξανά στα μεγάλα ραντεβού
Η Ρουμανία δίνει ξανά το «παρών» της στα μεγάλα ραντεβού! Μόλις η... 2η εμφάνισή της σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος την τελευταία 16ετία. Μπορεί το πρωτάθλημα της χώρας να μην είναι στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά το ταλέντο και η ποιότητα δεν έλειψαν από την Εθνική, η οποία έκανε μεγάλα ματς και πήρε εύκολα την πρόκριση στην επόμενη φάση! Στηρίχθηκε αρκετά στον Άνχελ Ιορτανέσκου, έναν πολύ έμπειρο τεχνικό. Παράλληλα, είναι από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στο τουρνουά, παραμένοντας σε 18 αγώνες αήττητη! Μάλιστα, η πρώτη της ήρθε στο φιλικό του Μαΐου από την Ουκρανία. Στόχος της μια νίκη κόντρα στην Αλβανία στον όμιλο και μετά ό,τι καλύτερο έρθει - αυτό άλλωστε τόνισε ο Ομοσπονδιακός της τεχνικός. Μπορεί η επίθεσή της να μη θυμίζει... δοξασμένες ημέρες του παρελθόντος, αλλά η άμυνά της αποτελεί εγγύηση για τα δύσκολα. Άλλωστε, στα προκριματικά δέχθηκε μόλις δυο τέρματα, δείγμα για το τι είναι ικανή να κάνει στα γήπεδα της Γαλλίας.

Στο «Stade De France».
Τον σημερινό αγώνα θα φιλοξενήσει το «Stade De France». Το 5ο πιο μεγάλο γήπεδο της Ευρώπης, με χωρητικότητα 81.338 άτομα, έδρα της Γαλλίας σε ποδόσφαιρο και ράγκμπι, γήπεδο του θριάμβου επί της Βραζιλίας στο Μουντιάλ του 1998.

Σφυρίζει ο Κασάι
Ο τέταρτος διαιτητής του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ Ατλέτικο και Ρεάλ Μαδρίτης καλείται να διευθύνει το εναρκτήριο παιχνίδι του Euro 2016. Ο Ούγγρος διαιτητής Βίκτορ Κασάι, ο οποίος ανεβαίνει σταθερά στην εκτίμηση των ανθρώπων της ΟΥΕΦΑ, θα έχει ως βοηθούς τους συμπατριώτες του Γκιόργκι Ρινγκ και Βένσελ Τοθ.

Keywords
Τυχαία Θέματα