Με το Σύνταγμα δεν παίζει κανείς

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Γιάννη Ντσούνου

Το Σύνταγμα της χώρας είναι το μοναδικό «» πολιτικό κείμενο»» το οποίο οι βουλευτές ορκίζονται να τηρούν . Λαμβάνοντας αυτό ως δεδομένο θεωρείται πολιτικό λάθος αγενώς να χρησιμοποιούνται τα άρθρα του Συντάγματος αλά καρτ ( δηλαδή να μεταφράζονται κατά το δοκούν κάθε φορά) αφετέρου η επίκληση του για την εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων .

Αν επίσης η λέξη αντισυνταγματικότητα παραπέμπει στην λέξη παρανομία

, επίσης αποτελεί πολιτικό λάθος η χρησιμοποίηση της » δια πάσαν νόσο».

Ωστόσο αυτό που παρατηρούμε τις τελευταίες εβδομάδες είναι η επίκληση από την πλευρά κυρίως των κυβερνητικών στελεχών του Συντάγματος .

Για παράδειγμα ο υπουργός παιδείας χαρακτήρισε την επικείμενη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος ότι κινείται στα όρια της αντισυνταγματικότητας .

Αυτό θα μπορούσε μα μεταφραστεί από κάποιους ακόμη και ως κατάλυση του ίδιου του Συντάγματος που επικαλέστηκε ο κ φίλης , αφού σε αυτό προβλέπεται το αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός στην διαμαρτυρία όπως άλλωστε και στην απεργία. Η επίκληση του Συντάγματος όμως σε αυτήν την περίπτωση καταδεικνύει και κάτι ακόμη. Καταδεικνύει μια κυβερνητική ιδεοληψία που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες η οποία λέει ότι οποίος διαμαρτύρεται κατά της κυβέρνησης , είναι το λιγότερο παραβάτης η παράνομος .

Το οξύμωρο σε αυτήν την υπόθεση είναι το γεγονός ότι εκείνοι που προχωρούν σε αυτούς τους χαρακτηρισμούς είναι όσοι πριν από μερικούς μήνες συμμετείχαν σε παρόμοιες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της τότε κυβερνητικής πολιτικής .

Το οξύμωρο είναι ότι πρώτη φορά στα χρονικά της μεταπολίτευσης αριστεροί βουλευτές και στελέχη της αριστεράς εναντιώνονται σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών .

Και ειδικότερα σε μια διαμαρτυρία η οποία ζητά από μια μνημονιακή κυβέρνηση να μην εφαρμόσει επώδυνα μέτρα .

Από την άλλη ίσως να μην παραξενεύει πλέον κανέναν το γεγονός ότι κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμετέχει πλέον σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πολιτών αφού η ψήφος τους στην Βουλή είναι αυτή που οδήγησε σε αυτά τα μέτρα στα οποία εναντιώνονται οι πολίτες .

Οι πολίτες πάντως είναι σίγουρο ότι δεν ενδιαφέρονται για τα προσωπικά συμφέροντα η τις προσωπικές στρατηγικές των πολιτικών. Είναι όμως το ίδιο σίγουρο ότι οι πολίτες δεν ανέχονται να παίζει κανείς με το μέλλον του και μάλιστα επικαλούμενος το Σύνταγμα της χώρας.

Το άρθρο Με το Σύνταγμα δεν παίζει κανείς εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα