Εθνική: Και επίσημα ... Γιβραλτάρ

Η FIFA ενημέρωσε την ΚΟΠ αργά το βράδυ της Πέμπτης για την συμπερίληψη του ΓΙβραλτάρ στον όμιλο που συμμετέχει η Εθνική μας στα Προκριματικά του Μουντιάλ 2018.

Το ειδικό συμβούλιο της UEFA που συνεδριάζει για επείγοντα θέματα (emergency panel) συνεδρίασε χθες και αποφάσισε όπως συμπεριλάβει το Γιβραλτάρ στον 8ο προκριματικό όμιλο μαζί με την Κύπρο,

το Βέλγιο, τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, την Εσθονία και την Ελλάδα.

Το Κόσοβο θα συμμετάσχει στον 9ο προκριματικό όμιλο μαζί με την Κροατία, την Ισλανδία, την Ουκρανία, την Τουρκία και τη Φινλανδία.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε μετά την πρόσφατη απόφαση του Κογκρέσου της FIFA να αναγνωρίσει ως μέλη της το Γιβραλτάρ και το Κόσοβο, δίνοντας οδηγίες στην UEFA να συμπεριλάβει τις Ομοσπονδίες αυτές στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018.

Για το πως θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα της Εθνικής μας στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 μετά την συμπερίληψη του Γιβραλτάρ στους αντιπάλους μας, αναμένεται σύντομα επίσημη ενημέρωση από την UEFA.

Το πιθανότερο, χωρίς ακόμη αυτό να είναι οριστικό, η Εθνική μας θα αγωνιστεί εντός έδρας με το Γιβραλτάρ στις 13 Νοεμβρίου 2016 και εκτός έδρας στις 9 Ιουνίου 2017. Τις ημερομηνίες αυτές, είχαν καθοριστεί από την UEFA φιλικοί αγώνες της Κύπρου με τη Ρωσία, διοργανώτριας χώρας του Μουντιάλ 2018 η οποία δεν συμμετέχει στα προκριματικά.

Ερωτηματικό αποτελεί μέχρι στιγμής και το γήπεδο στο οποίο θα δώσει τους εντός έδρας αγώνες του το Γιβραλτάρ. Στα προκριματικά του EURO 2016 το Γιβραλτάρ είχε αγωνιστεί στην Πορτογαλία αφού στη χώρα δεν υπήρχε γήπεδο που να ικανοποιεί τα κριτήρια της UEFA για διεθνείς αγώνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα