Σχοινάς: Η συμφωνία Eurogroup-Ελλάδας πρέπει να εφαρμοστεί

"Υπάρχει η εξαιρετικά λεπτομερής συμφωνία του Eurogroup για την Ελλάδα, η οποία περιγράφει ακριβώς τι πρέπει να γίνει, ώστε να πραγματοποιηθούν οι εκταμιεύσεις και αυτό που μένει είναι τώρα να εφαρμοστεί", τόνισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

O κ. Σχοινάς είχε ερωτηθεί κατά πόσο υπάρχουν προβλήματα από πλευράς Ελλάδας στην εφαρμογή της συμφωνίας. Ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν, δήλωσε πως δεν

επιθυμεί να μπει σε λεπτομέρειες και πως ο οδικός χάρτης του Eurogroup προσδιορίζει το ποια πρέπει να είναι τα επόμενα νομοθετικά βήματα.

Ντροπή ο καταυλισμός της Ειδομένης

"Κάθε εγκατάσταση φιλοξενίας προσφύγων είναι καλύτερη από την ντροπή της Ειδομένης", απάντησε ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν, στις κατηγορίες του Guardian πως οι νέες εγκαταστάσεις φιλοξενίας προσφύγων στην Ελλάδα αποτελούν "μικρές Ειδομένες", με αντίστοιχα άσχημες συνθήκες.

Συγκεκριμένα, ο Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε ότι "οι άνθρωποι μετακινήθηκαν από την Ειδομένη σε οργανωμένες εγκαταστάσεις υποδοχής γύρω από τη Θεσσαλονίκη. Αυτές είναι οι εγκαταστάσεις που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και οι εγκαταστάσεις όπου και οι αρχές και οι ΜΚΟ εργάζονται για να γίνουν τα πράγματα ευκολότερα για τους πρόσφυγες. Δεν γνωρίζω τις εκθέσεις που επικαλείστε αλλά ξέρω καλά- γνωρίζουμε καλά- ότι κάθε εγκατάσταση υποδοχής είναι καλύτερη από την ντροπή της Ειδομένης".

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα