Πάτρα: Πολλά τα ερωτήματα για τα 3 αδέρφια - Ζητήθηκε εκταφή της 9χρονης

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο θέμα του θανάτου των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, στην Πάτρα.

Μετά την Εισαγγελική παρέμβαση για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών σε διάστημα τριών ετών και την ανάληψη της υπόθεσης από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αθηνών, έντονη ήταν η φημολογία που είχε αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο εκταφής της

9χρονης Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, φαίνεται πως σχετικό αίτημα διαβιβάστηκε, με τις ίδιες πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να ζητηθεί εκταφή και για τα άλλα δυο παιδιά.

Πυκνώνει το μυστήριο στην Πάτρα: Δεν υπήρξε ιατρική αμέλεια στην Μαλένα

Μετά την επείγουσα προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών για να εξακριβωθούν τα αίτια της τριπλής τραγωδίας, τον φάκελο της υπόθεσης αναλαμβάνει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. Σύμφωνα με το MEGA Ελλάδος, στην έρευνά της η αστυνομία συνεκτιμά και ορισμένα περιστατικά που έχουν γίνει στο εξωτερικό και έχουν ομοιότητες με την υπόθεση των αιφνίδιων θανάτων των τριών κοριτσιών. Απαντήσεις αναμένεται να δώσουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών και των τοξικολογικών εξετάσεων στην 9χρονη Τζωρτζίνα, που θα βγουν σε 20 ημέρες.

Η Μαλένα, η μήνυση και η αθώωση των γιατρών

Το 2019, η 3,5 ετών Μαλένα «έσβησε» σε λιγότερο από έναν μήνα. Πρόκειται για το πρώτο από τα τρία παιδιά της οικογένειας που έφυγε από τη ζωή. Για 10 ημέρες οι γιατροί προσπαθούσαν να βρουν γιατί η φλεγμονή που είχε παρουσιάσει η Μαλένα δεν γιατρευόταν με αντιβίωση και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οφειλόταν σε λευχαιμία τύπου β’. Ξεκίνησε χημειοθεραπείες και οι γιατροί είχαν πει πως είχε γιατρευτεί κατά 99,9%. Η 3,5 ετών Μαλένα άφησε την τελευταία της πνοή στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «Ελπίδα» τον Απρίλιο του 2019. Οι γονείς είπαν πως έπεσαν από τα σύννεφα, αφού η κόρη της έτρωγε και έπαιζε.

Οι γιατροί απόρησαν αφού η κατάσταση της υγείας του παιδιού είχε σταθεροποιηθεί και βελτιωνόταν. Τότε αποφασίστηκε να γίνει ιατροδικαστική εξέταση, η οποία οδήγησε στο συμπέρασμα ότι η Μαλένα εξέπνευσε λόγω «ηπατικής ανεπάρκειας», συμπέρασμα που προέκυψε από τις ιστολογικές. Στις τοξικολογικές εξετάσεις δεν διαπιστώθηκε παρουσία φαρμάκου ή δηλητηρίου ή οινοπνεύματος. Ο πατέρας της οικογένειας, Μάνος Δασκαλάκης, στράφηκε νομικά κατά του ιατροδικαστή και του παθολογοανατόμου.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 Ελλάδος, ο ιατρικός πραγματογνώμονας της εισαγγελίας κατέληξε στο ίδιο συμπέρασμα, ότι η Μαλένα εξέπνευσε λόγω αιφνίδιας ηπατικής ανεπάρκειας. Με αυτό το συμπέρασμα, η εισαγγελία έθεσε την υπόθεση στο αρχείο θεωρώντας πως δεν υπήρξε ιατρική αμέλεια. Τα ερωτήματα για την υπόθεση παραμένουν για την αιφνίδια εμφάνιση συγκεκριμένης νόσου, γεγονός που οδηγεί τις Αρχές να ανασύρουν όλους τους φακέλους και να τους διερευνήσουν.
Τα ερωτήματα και οι καταθέσεις

Περίπου 20 γιατροί, ιατροδικαστές, νοσηλευτές και συγγενείς θα κληθούν να καταθέσουν για τις συνθήκες θανάτων και τα αίτια των τριών παιδιών στην Πάτρα. Τελευταίοι, πάντως, θα καταθέσουν για την υπόθεση των θανάτων των παιδιών οι γονείς τους. Τα βασικά ερωτήματα που προκύπτουν για την υπόθεση, που παρακολουθεί στενά και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, είναι τα εξής:

Τα ερωτήματα και οι καταθέσεις

Και στους τρεις θανάτους των παιδιών δεν ήταν παρόντες οι γιατροί για να έχουν άμεση εικόνα σχετικά με όσα συνέβησαν και τα παιδιά χάθηκαν χωρίς κανείς να το περιμένει.

Τουλάχιστον 10 γιατροί, νοσηλευτές και ιατροδικαστές δεν μπορούν να βγάλουν συμπέρασμα για τα αίτια των θανάτων.

Πηγή: reader.gr, in.gr

Διαβάστε επίσης: «Άλυτος γρίφος» οι θάνατοι των 3ων κοριτσιών σε Πάτρα- Τι εξετάζει η αστυνομία
 

Keywords
Τυχαία Θέματα