Καραγιάννης: Ενδεχόμενο χαλαρώσεων την ερχόμενη εβδομάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Βελτίωση παρουσιάζει η επιδημιολογική εικόνα στην Κύπρο, σύμφωνα με τον δρ Πέτρο Καραγιάννη που μίλησε στο Μεσημέρι και Κάτι.

Μιλώντας για το ενδεχόμενο χαλαρώσεων ανέφερε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί το θέμα. «Θεωρώ ότι έχει ωριμάσει ο καιρός για να συζητάμε για περαιτέρω χαλαρώσεις, ήδη εδώ και 3 εβδομάδες ξεκίνησε μια συζήτηση πάνω σε αυτό το θέμα. Την Τρίτη μάλλον θα παρθούν κάποιες αποφάσεις βλέποντας την επιδημιολογική

εικόνα αυτή τη στιγμή που παρουσιάζει σημεία βελτίωσης».

Συνέχισε λέγοντας, ότι «πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι είχαμε μια περίοδο 7 εβδομάδων με υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων οι οποίοι δεν μετατράπηκαν σε υψηλό αριθμό νοσηλειών. Το γεγονός ότι διατηρηθήκαμε μεταξύ 200-270 είναι ιδιαίτερα καλό και αυτό οφείλεται στην εμβολιαστική κάλυψη και στο ότι η Όμικρον είναι λιγότερο νοσηρή σαν ιός».

Αναφερόμενος στις μεταλλάξεις εξήγησε ότι πρόσφατα ανιχνεύτηκε κορωνοϊός σε χάμστερ και σε ποντίκια στις ΗΠΑ, «ήδη ξεκινήσαμε να βλέπουμε μια άλλη δεξαμενή για μελλοντικές εξάρσεις».

Για την τέταρτη δόση είπε ότι «η συζήτηση που έγινε είναι ότι αυτοί που χρήζουν τέταρτης δόσης είναι οι ανοσοκατεσταλμένοι που δεν ανταποκρίνονται πολύ καλά στις πρώτες δύο δόσεις του εμβολίου. Για τον υπόλοιπο πληθυσμό είπαμε να περιμένουμε μέχρι τον Σεπτέμβριο».

Τόνισε ότι ακόμη και αν είναι κάποιος εμβολιασμένος πρέπει να τηρεί τα μέτρα αυτοπροστασίας. «Βλέπουμε ότι με την Όμικρον άτομα που έχουν μολυνθεί επαναμολύνονται  σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Έχουμε άτομα που νόσησαν δύο και τρείς φορές».

Διαβάστε επίσης:

Υπ. Υγείας: 776 συνολικά οι θάνατοι από covid και όχι 762

Πρόεδρος ΠΙΣ: Πειθαρχική έρευνα για αποδεδειγμένες καταγγελίες σε μέλη μας

Keywords
Τυχαία Θέματα