Λιλλήκας: Αναβολή βουλευτικών μόνο εάν λυθεί το Κυπριακό

Δεν μπορούμε να καταργήσουμε τη Δημοκρατία ή να γυρίσουμε στη δεκαετία του `60 μόνο με την επίκληση ενδεχόμενων εξελίξεων, δήλωσε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο αναβολής των βουλευτικών εκλογών νοουμένου ότι η διαδικασία για λύση του Κυπριακού θα είναι κοντά σε κατάληξη.

Ο κ. Λιλλήκας είπε ότι εάν λυθεί το Κυπριακό πριν τις βουλευτικές εκλογές, τότε

ασφαλώς θα πρέπει να αναβληθούν οι εκλογές αλλά σημείωσε ότι “δεν θα δεχθούμε όμως σε καμία περίπτωση την επίκληση εξελίξεων και τάχατες του ενδεχομένου να λυθεί το Κυπριακό για να αναβληθούν οι εκλογές για τρεις ή έξι μήνες, γιατί σε τρεις ή έξι μήνες μπορεί και πάλι να επικαλεστούν εξελίξεις και το ενδεχόμενο λύσης και πάλι να αναβληθούν οι εκλογές. Δεν μπορούμε να καταργήσουμε τη Δημοκρατία ή να γυρίσουμε στη δεκαετία του `60 μόνο με την επίκληση ενδεχόμενων εξελίξεων”.

Ερωτηθείς εάν μπορεί αυτό να περάσει με τη θέση μόνο των δύο μεγάλων κομμάτων, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι `μπορεί να περάσει αλλά θέλω να πιστεύω ότι το Ανώτατο Δικαστήριο δεν θα αποδεχθεί ένα τέτοιο εκτροχιασμό από το Σύνταγμα`.

Το θέμα της Δημοκρατίας και της άσκησης μιας σειράς από δημοκρατικά δικαιώματα κατοχυρώνεται μέσα από το Σύνταγμα, ανέφερε, σημειώνοντας ότι `διαφορετικά μπορούν ανά πάσα στιγμή όποια κόμματα έχουν πλειοψηφία στη Βουλή να επικαλούνται είτε έκτακτη ανάγκη είτε την οικονομική κρίση ή την ανθρωπιστική κρίση ή ένα μεγάλο ατύχημα όπως το Μαρί και η έκτακτη ανάγκη να μας οδηγεί σε αναβολή των εκλογών και σε παράταση της θητείας των υφιστάμενων είτε βουλευτών, αύριο δημάρχων μεθαύριο του Προέδρου της Δημοκρατίας`.

`Μακάρι να λυθεί και να βρούμε μια δίκαιη λύση του Κυπριακού και θα είμαστε οι πρώτοι που θα ζητήσουμε την αναβολή των εκλογών. Αλλά μόνο με επίκληση των εξελίξεων ή ενδεχόμενης λύσης του Κυπριακού που είναι ενδεχόμενη εδώ και 41 χρόνια, είναι αδιανόητο να επιστρέψουμε στη δεκαετία του 60 όπου αντί για εκλογές είχαμε νόμους της Βουλής που παρέτειναν τις θητείες` κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα