Οικολόγοι: Η ομιλία του ΠτΔ είχε προεκλογικό χαρακτήρα

«Αντί μιας ομιλίας που να πληροφορεί το λαό, ακούσαμε μια ομιλία που απευθύνθηκε στους πολιτικούς αντιπάλους του Προέδρου της Δημοκρατίας. Θύμιζε μάλλον εκκίνηση των προεκλογικών αντιπαραθέσεων στο Κυπριακό».

Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του, το Κίνημα Οικολόγων.

Αυτούσια η δήλωση της Αντιπροέδρου του Κινήματος Οικολόγων Έφης Ξάνθου

Η ομιλία του Προέδρου είχε προεκλογικό χαρακτήρα

Το Κίνημα Οικολόγων είχε εκφράσει την ικανοποίηση του από την απόφαση του Προέδρου Αναστασιάδη να ενημερώσει τον Κυπριακό λαό για τις τελευταίες εξελίξεις συνομιλίες στο Κυπριακό. Επιμέναμε να είναι

αυτή η ενημέρωση ανοικτή στο κοινό για να μπορέσει ο Πρόεδρος να επικοινωνήσει με τους πολίτες και το λαό. Αντί όμως μιας ομιλίας που να πληροφορεί το λαό, ακούσαμε μια ομιλία που απευθύνθηκε στους πολιτικούς του αντιπάλους. Θύμιζε μάλλον για εκκίνηση των προεκλογικών αντιπαραθέσεων στο Κυπριακό.

Πέραν της αχρείαστης αναδρομής στο παρελθόν, των τριάντα οκτώ χρόνων συνομιλίων, των διαχρονικών συμβιβασμών κ.ο.κ, η ομιλία του Προέδρου αναλώθηκε σε διακηρύξεις και ευχολόγια. Δεν έκανε καμμιά αναφορά στις ευθύνες της Τουρκίας, ούτε στις καθημερινές καταδρομικές συμπεριφορές της. Δεν έκανε καμμιά αναφορά στις απαιτήσεις του Ακιντζί για εγγυημένες πλειοψηφίες σε πληθυσμό και περιουσία, την εμμονή στις Τουρκικές εγγυήσεις και στις μόνιμες παρεκκλίσεις κ.ο.κ.

Ενώ ο Πρόεδρος απέφυγε να αναφερθεί σε όλα αυτά τα θέματα, επέλεξε να διαβάζει πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου από την εποχή του Μακαρίου.

Μετά την ομιλία του Προέδρου Αναστασιάδη στην ολομέλεια της Βουλής επιβάλλεται να δοθεί η ευκαιρία στα πολιτικά κόμματα και στους βουλευτές να παρουσιάσουν τις δικές τους προτάσεις για τις συνομιλίες στο Κυπριακό. Άλλωστε στην ίδια την ομιλία του Προέδρου περιλαμβάνονται ερωτήματα προς όσους διαφωνούν με την πολιτική του στο Κυπριακό. Συνεπώς ένα δημοκρατικό κοινοβούλιο οφείλει να δώσει και στην αντίθετη άποψη το χρόνο για να δώσει τις απαιτούμενες απαντήσεις.

Για το λόγο αυτό ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργος Περδίκης απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και τους αρχηγούς των κομμάτων με συγκεκριμένες εισηγήσεις για συζήτηση του Κυπριακού από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο λαός πρέπει να καθοδηγεί τον Πρόεδρο και όχι να ακολουθούνται πολιτικές με βάση τοποθετήσεις και δεδομένα του παρελθόντος. Έτσι μπορούμε να ελπίζουμε σε μια επιτυχή διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων που θα φέρει μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό.

Keywords
Τυχαία Θέματα