Μπλόκο Κυβέρνησης στα τρακτέρ-Ναυλώνει λεωφορεία για αγρότες

Μετά την άφιξη των αγροτών από την Κρήτη έξω από το σύνταγμα στην Αθήνα, η κυβέρνηση σταματά τα τρακτέρ με αιφνιδιαστικό μπλόκο στον Ισθμό της Κορίνθου παρά την συμφωνία περί του αντιθέτου.

Οι αγρότες προειδοποιούν πως τα πράγματα θα χειροτερέψουν εάν η Κυβέρνηση τους μπλοκάρει σε κάποια άλλη περιοχή.«Μας πήραν τα

όπλα μας, τα τρακτέρ μας», λένε οι αγρότες από την Κρήτη και δηλώνουν αποφασισμένοι να κατασκηνώσουν έξω από τη Βουλή. «Δεν έχουν ιδέα από τη γη, πρέπει να καταλάβουν, οι αποφάσεις δεν μπορούν να παίρνονται από μια καρέκλα», λένε.

Αλλάζει τα σχέδιά της η κυβέρνηση και δεν επιτρέπει σε κανένα τρακτέρ να πλησιάσει την Αθήνα, καταγγέλλουν οι αγρότες της Πελοποννήσου, που επρόκειτο να ξεκινήσουν το πρωί για το Σύνταγμα.

Ωστόσο, οι αγρότες δηλώνουν προετοιμασμένοι και επιφυλάσσονται να απαντήσουν με νέο σχέδιο. «Εμείς τους, την έχουμε στήσει πιο κάτω, δεν πειράζει, όπου μας κόψουν θα στρατοπεδεύσουμε και θα δούμε τι θα γίνει», δηλώνει το ίδιο μέλος του συντονιστικού των αγροτών.

Πρόθεση Κυβέρνησης να πληρώσει λεωφορεία για να κατέβουν οι αγρότες στο Σύνταγμα

Την πρόθεση της κυβέρνησης να πληρώσει λεωφορεία προκειμένου να κατέβουν στο Σύνταγμα οι αγρότες χωρίς τα τρακτέρ τους, αποκάλυψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας.

«Ουδέποτε στην Αθήνα και στο παρελθόν δεν είχαν μπει τα τρακτέρ. Εκείνο που προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση είναι να βάλει λεωφορεία στο μέρος εκείνο που θα σταματήσουν τα τρακτέρ για να μεταφέρει τους αγρότες στο Σύνταγμα», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένταση στο Δαφνί μεταξύ αγροτών και αστυνομικών δυνάμεων

Ένταση επικρατεί αυτήν την ώρα στο Δαφνί μεταξύ αγροτών και αστυνομικών δυνάμεων, καθώς η αστυνομία δεν επιτρέπει στους αγρότες να περάσουν με τα αγριτικά αυτοκίνητα και τρακτέρ να μπουν στην Αθήνα.

Οι αγρότες επιμένουν και αυτήν την ώρα διεξάγονται διαβουλεύσεις, ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Μπλόκο των αγροτών στη Ρόδο

Η συγκέντρωση των αγροτών είναι μαζική και δυναμική, αφού πριν από λίγη ώρα απέκλεισαν τον κόμβο στην οδό Ρόδου-Λίνδου, στο ύψος των Κολυμπίων, στην ανατολική πλευρά του νησιού. Στο σημείο βρίσκεται, διακριτικά, αστυνομική δύναμη, ενώ το μπλόκο των αγροτών ανοίγει για να εξυπηρετηθούν έκτακτα περιστατικά. Τα τρακτέρ θα παραμείνουν στα Κολύμπια έως τις 15:00.

Μπλόκο στο Κορωπί με μικροεπεισόδια

Αγρότες με 10 τρακτέρ έσπασαν πριν από λίγο τις διαχωριστικές νησίδες στην Αττική οδό, στο Κορωπί, και έκλεισαν τον δρόμο προς το αεροδρόμιο. Αυτήν την ώρα στο σημείο επικρατεί ένταση, ενώ παράλληλα βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Όσον αφορά τα επεισόδια που σημειώθηκαν πριν από λίγη ώρα στο Δαφνί, οι αγρότες, εκτός των άλλων, έσπασαν με καδρόνια και πέτρες ένα περιπολικό. Η αστυνομία δεν τους επέτρεψε, τελικά, να περάσουν με τρακτέρ και αγροτικά και έτσι έρχονται στο κέντρο της Αθήνας με ΙΧ και πούλμαν.

Κλειστή για 5η μερα η εφορία Ρεθύμνου απο αγρότες

Κλειστή για πέμπτη ημέρα έμεινε σήμεραη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Ρεθύμνου από αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής που έχουν αποκλείσει την είσοδό της.

Όπως μεταξύ άλλων επισημαίνουν σε ανακοίνωση τους, « θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στη μεγάλη διαδήλωση των αγροτών στην Αθήνα και να δείξουμε την αποφασιστικότητα μας ενάντια στη λεηλασία των ζωών μας».Οι αγρότες που βρίσκονται έξω από το κτίριο της ΔΟΥ παρακολουθούν τις εξελίξεις από την Αθήνα και δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Στα Χανιά, αγρότες και κτηνοτρόφοι μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας παραμένουν στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια, ωστόσο η εθνική οδός Χανίων-Ρεθύμνου είναι ανοικτή, καθώς δεν προχωρούν σε ολιγόλεπτους αποκλεισμούς, όπως έκαναν τις προηγούμενες ημέρες.

Πηγή: protothema

Keywords
Τυχαία Θέματα