«Τα ριάλια, ριάλια, ριάλια...» (video)

Με αυτό τον τίτλο η οπαδική ιστοσελίδα του Ολυμπιακού Πειραιώς, redking.gr θυμάται το μεγάλο διπλό του Ολυμπιακού μέσα στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ με τα γκολ των Οκκά και Κωνσταντίνου στα τελευταία στάδια του αγώνα.

Το αφιέρωμα:

Σεζόν 2005-06,

αρκετά νωρίς στη σεζόν και πιο συγκεκριμένα στις 2 Οκτωβρίου, το ματς στο ΟΑΚΑ.

Σε μια αναμέτρηση που οι "κιτρινόμαυροι" πήραν το προβάδισμα με το γκολ του Αλεξόπουλου, στο 41'. Κόντρα στη ροή του ματς, αφού ως εκείνο το σημείο δεν είχαν απειλήσει. Και όχι μόνο! Στη φάση εκείνη, μετά το φάουλ του Μάλμπασα, ο σκόρερ έχει βρει την μπάλα με το χέρι, για να την κοντρολάρει και να σκοράρει. Ούτε ο διαιτητής Τσίκινης, ούτε ο πρώτος βοηθός στο ματς δεν είδαν τίποτα!

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός. Με τους δύο Κύπριους, τον Οκκά και τον Κωνσταντίνου, να κάνουν μεγάλο ματς και να συμβάλλουν για την ανατροπή και τη νίκη των "ερυθρολεύκων". Ο Οκκάς στο 53' κέρδισε το πέναλτι στην ανατροπή του από τον Μάλμπασα. Με τον Τζόρτζεβιτς να ευστοχεί από την "άσπρη βούλα" (54'). Έτσι ήρθε το 1-1 για το Θρύλο.

Είχε και συνέχεια, όμως, διότι ο Ολυμπιακός πίεσε αρκετά και είχε ευκαιρίες για να διευρύνει το σκορ. Αλλά τελικά ήταν ο Κωνσταντίνου εκείνος που έλυσε το "γόρδιο δεσμό" στο 87'. Ψηλοκρεμαστή ασίστ του Ριβάλντο και σουτ στην κίνηση του Κύπριου για το 1-2.

Το ματς, όμως, δεν είχε τελειώσει ακόμα. Το "καθάρισε" ο Οκκάς στη συνέχεια. Με δικό του τέρμα έγινε το 1-3, στο 89'. Με ένα πανέμορφο γκολ, με μια εξαιρετική ατομική ενέργεια. Ένα γκολ που το άξιζε ο Κύπριος επιθετικός, καθώς ήταν από τους κορυφαίους του Ολυμπιακού στο ματς και είχε καταλυτική συμβολή στη νίκη με 3-1, στο ΟΑΚΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα