«Διαχείριση ασφάλειας αθλητικών εγκαταστάσεων»

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016, στο συνεδριακό κέντρο του ΓΣΠ η παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Γιαπανά, με τίτλο «Διαχείριση ασφάλειας αθλητικών εγκαταστάσεων».



Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο του είδους του που κυκλοφορεί στην Κύπρο και στην Ελλάδα και βασίζεται στις διαδικασίες που ακολουθούνται σύμφωνα με την κυπριακή νομοθεσία και τις οδηγίες της FIFA

και UEFA με στόχο την ασφαλή διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων. Με τρόπο συνοπτικό και κατανοητό, το βιβλίο επεξηγεί τις ορθές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται έτσι ώστε όλες οι αθλητικές εκδηλώσεις να διεξάγονται με ασφάλεια, παρέχοντας παράλληλα την μέγιστη εξυπηρέτηση. Το βιβλίο ενδιαφέρει όλους όσους ασχολούνται με τα αθλητικά δρώμενα τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα, καθώς επίσης και όλους όσους οι εκδηλώσεις τους προσελκύουν μεγάλο αριθμό κοινού.

Το βιβλίο παρουσίασε ο κ. Φοίβος Κωνσταντινίδης, γενικός διευθυντής του ΓΣΠ και μέλος της Επιτροπής Επιτηρητών, ενώ την εκδήλωση χαιρέτησαν ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Ανδρέας Μυλωνά, εκ μέρους του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου, ο πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου «Τα Παγκύπρια», Θεόδωρος Ιωαννίδης και Δρ. Γιώργος Κρητικός, γενικός διευθυντής του Global College.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Μυλωνάς, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «ο Γιώργος Γιαπανάς, μέσα από τη μελέτη της κυπριακής νομοθεσίας, τους κανονισμούς της FIFA και της UEFA, καθώς και μέσα από την εμπειρογνωμοσύνη του, αποσαφηνίζει τον ρόλο που έχει να επιτελέσει όποιος συμμετέχει στη διαμόρφωση, στον καταρτισμό, στην εφαρμογή και στην αξιολόγηση κάθε σχεδίου ασφαλείας ώστε αυτό να είναι αποτελεσματικό και να διασφαλίζει τη δημιουργία ενός ασφαλούς, προστατευμένου και φιλόξενου περιβάλλοντος για τους θεατές».

Ο πρόεδρος του ΓΣΠ, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο πολύ σημαντικό έργο που επιτεύχθηκε στο στάδιο ΓΣΠ στον τομέα της ασφάλειας, με τη συμβολή τόσο του Γιώργου Γιαπανά όσο και του Φοίβου Κωνσταντινίδη. Τόνισε ότι μεγάλο μέρος του υλικού του βιβλίου προήλθε από την εμπειρία του ως αναπληρωτή Υπεύθυνου Ασφάλειας του ΓΣΠ αλλά και από τα δεκάδες σεμινάρια που παρακολούθησε για θέματα ασφάλειας αθλητικών εκδηλώσεων, κάνοντάς τον εγκεκριμένο από την UEFA εκπαιδευτή επιτηρητών.

Από την πλευρά του ο Δρ Γιώργος Κρητικός, τόνισε την υπερηφάνεια του Global College, για τον Γιώργο Γιαπανά, ο οποίος διδάσκει στο κολλέγιο, από τον Οκτώβριο του 2014, Διοίκηση, Δημόσιες Σχέσεις και Διαχείριση Ασφάλειας Αθλητικών Εγκαταστάσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα