Οι τουρκικές δυνάμεις προελαύνουν στα ενδότερα της Συρίας

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις προελαύνουν στα ενδότερα της βόρειας Συρίας και εντείνουν τα πλήγματα εναντίον Κούρδων μαχητών, αγνοώντας τις αμερικανικές παραινέσεις.

Ανησυχία για τις τουρκικές ενέργειες εκφράζει η Ουάσιγκτον, ενώ ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, απαντά ότι η τουρκική εκστρατεία θα συνεχισθεί μέχρι την εξουδετέρωση κάθε απειλής.

Την αντίθεσή της αναφορικά με την προέλαση των τουρκικών δυνάμεων σε περιοχές της βόρειας Συρίας, που ελέγχονται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, οργάνωση της συριακής αντιπολίτευσης που φέρει

την υποστήριξη της Ουάσιγκτον, εξέφρασε η αμερικανική Κυβέρνηση.

Περαιτέρω δράση εναντίον των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων θα περιπλέξει τις προσπάθειες να αποκτήσουμε το ενιαίο μέτωπο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, που επιθυμούμε, δήλωσε ο αναπληρωτής Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Μπεν Ρόουντς.

Ο ΥΠΑΜ των ΗΠΑ, Ας Κάρτερ, κάλεσε εξάλλου την Τουρκία να παραμείνει επικεντρωμένη στη μάχη εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους και να μην στοχοθετεί Κούρδους μαχητές που αποτελούν μέρος των Σύρων ανταρτών.

Για το θέμα έχουμε πραγματοποιήσει σειρά επαφών τις τελευταίες μέρες δήλωσε ο κ. Κάρτερ σε συνέντευξη Τύπου.

Ο στρατηγός των Πεζοναυτών, Τζόζεφ Ντάνφορντ, αρχηγός του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, συνομίλησε, είπε, με τον Τούρκο ομόλογο του την Κυριακή.

Αντάρτες κατέλαβαν τη Χαλφάγια, μια πόλη στρατηγικής σημασίας στην επαρχία Χάμα της βόρειας Συρίας. Απειλούν, πλέον, πόλεις, όπου κατοικούν μειονοτικοί χριστιανοί και αλαουίτες.

Η πόλη βρίσκεται κοντά σε ένα σημαντικό οδικό άξονα, που συνδέει τις παραθαλάσσιες περιοχές με την εθνική οδό Χαλεπιού-Δαμασκού, απέχει μόλις μερικά χιλιόμετρα από τη χριστιανική πόλη Μαχράντα.

Η κατάρρευση των αμυντικών θέσεων των κυβερνητικών δυνάμεων επέτρεψε στους αντάρτες να καταλάβουν επίσης διάφορα χωριά της περιοχής. Η επίθεση τους έφερε πιο κοντά στην πόλη Σόραν, προπύργιο του στρατού και πύλη προς την πόλη της Χάμας.

Η επίθεση των ανταρτών καταγράφηκε έπειτα από εβδομάδες σφοδρών ρωσικών και συριακών βομβαρδισμών εναντίον περιοχών στη Χάμα και στην Ιντλίμπ, υπό τον έλεγχο διαφόρων οργανώσεων.

Οι αντάρτες υποστηρίζουν πως στους βομβαρδισμούς αυτούς έχασαν τη ζωή τους δεκάδες άμαχοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα