Απόλλων: Φέρνει Γκόμες για το αριστερό άκρο

Άμεσα αντανακλαστικά έδειξε ο Πέδρο Εμανουέλ και η διοίκηση του Απόλλωνα, αφού μόλις γνωστοποιήθηκαν τα άσχημα νέα για τον Ντουντού (ρήξη χιαστών) εντόπισαν παίκτη για να τον φέρουν στην Κύπρο και να τον αντικαταστήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παίκτης που απασχολεί την ομάδα είναι ο Πορτογάλος Τιάγκο Γκόμες. Ο 30χρόνος μπακ είχε απασχολήσει την τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα νωρίτερα το καλοκαίρι,

προτού αποκτηθεί καν ο Ντουντού. Ο τραυματισμός του Βραζιλιάνου επαναφέρει στο προσκήνιο την περίπτωσή του, αφού ο άτυχος αριστερός οπισθοφύλακας θα μείνει εκτός για περίπου έξι μήνες. Την περασμένη σεζόν ο Γκόμες είχε πραγματοποιήσει 20 εμφανίσεις με τη γαλλική Μετς, ως δανεικός από την Μπράγκα. Το πιθανότερο είναι πως οι «κυανόλευκοι» θα αποκτήσουν τον Γκόμες με υποσχετική ενός χρόνου από την πορτογαλική ομάδα.
Ταυτόχρονα σήμερα ίσως υπάρξουν νέα και για τον μέσο που προσπαθούν να κλείσουν στον Απόλλωνα. Με τη μετεγγραφική περίοδο να ολοκληρώνεται αύριο, οι ιθύνοντες των κυπελλούχων προσπαθούν να φέρουν στη Λεμεσό έναν ποδοσφαιριστή που θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την ομάδα και που θα δώσει περισσότερες επιλογές στον τεχνικό Πέδρο Εμανουέλ. Οι επαφές των ανθρώπων των «κυανόλευκων» με τον παίκτη που έχει επιλεγεί είναι σε προχωρημένο στάδιο και από ώρα σε ώρα αναμένονται και οι ανακοινώσεις. Επίσης θα ξεκαθαρίσει και αν ο Απόλλωνας θα προχωρήσει σε απόκτηση του νεαρού επιθετικού Μίτροβιτς, που δοκιμάζεται από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας.

Η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω της εθνικής θα δώσει την ευκαιρία στον Απόλλωνα να ανασυνταχθεί ενόψει της συνέχειας. Μάγκλιτσα και Πίεχ θα είναι πανέτοιμοι για τον αγώνα με την ΑΕΖ, αφού και οι δύο ήταν στην αποστολή το περασμένο Σάββατο, με τον Κροάτη να αγωνίζεται μάλιστα στο τελευταίο 20λεπτο, ενώ αντίστροφα θα αρχίσει να μετρά ο χρόνος και για τους Αγγελή και Μακρίδη. Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός αναμένεται ότι περί τα μέσα του ερχόμενου μήνα θα είναι ξανά στις επάλξεις και η επιστροφή του στη δράση δρομολογείται είτε στον αγώνα με την ΑΕΚ την 4η αγωνιστική είτε στο λεμεσιανό ντέρμπι με την ΑΕΛ την 5η. Προς το τέλος του Σεπτέμβρη θα επανέλθει στην ομάδα και ο Μακρίδης, την επιστροφή του οποίου περιμένει πώς και πώς ο κ. Εμανουέλ, για να έχει ακόμα μια πολύ σημαντική επιλογή για τη μεσαία γραμμή. Επίσης η διακοπή θα δώσει τον απαραίτητο χρόνο στα νέα αποκτήματα να μπουν στο κλίμα της ομάδας και να προσφέρουν αμέσως τις υπηρεσίες τους, αν το ζητήσει ο κ. Εμανουέλ.

Ο Απόλλωνας κράτησε ανέπαφη την εστία του και στα δύο πρώτα παιγνίδια της σεζόν και αυτό αποτελεί ένα πολύ θετικό στοιχείο. Αν μάλιστα αναλογιστεί κάποιος ότι η τελευταία φορά που η λεμεσιανή ομάδα δεν δέχθηκε γκολ στα πρώτα δύο παιγνίδια της χρονιάς ήταν στο μακρινό 1997 (τότε ο Απόλλωνας κέρδισε στο Τσίρειο 2-0 και 3-0 ΑΕΚ και Ομόνοια, αντίστοιχα). Το απόλυτο ρεκόρ για τους «κυανόλευκους» είναι την περίοδο 1987-88, κατά την οποία δεν δέχθηκε γκολ στις 4 πρώτες αγωνιστικές (ΑΠΟΠ 0-0, Εθνικό 3-0, ΕΝΠ 0-0, Αναγέννηση 6-0). Άλλες τρεις σεζόν ο Απόλλωνας κράτησε το μηδέν στις δύο πρώτες αγωνιστικές (1978-79 ΑΕΛ 0-0, Άρη 2-0, 1970-71 Αλκή 0-0, Ασίλ 6-0 και 1959-60 Ομόνοια 1-0 και ΕΠΑ 8-0).

Keywords
Τυχαία Θέματα