Ο Μουρίνιο είχε φύγει με... καλύτερα αποτελέσματα

Η αιτιολόγηση της απόφασης που είχε παρθεί στο τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου του 2007, όταν ο «special one» είπε το πρώτο αντίο στον λονδρέζικο σύλλογο, είχε να κάνει με τη φόρμα της ομάδας και τα αποτελέσματά της στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου.

Βέβαια, αργότερα, αποκαλύφθηκαν και οι διαφορές που είχαν παρατηρηθεί ανάμεσα στη φιλοσοφία του Ρομάν Αμπράμοβιτς και του Πορτογάλου τεχνικού εκείνα τα χρόνια, γεγονός που αποτέλεσε τη μεγαλύτερη αιτία του «διαζυγίου» των δύο πλευρών.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε αφήσει την Τσέλσι στις 20 Σεπτεμβρίου του 2007, με 11

βαθμούς, έχοντας «πληρώσει» σε ό,τι αφορούσε το αγωνιστικό κομμάτι, τις δύο ισοπαλίες και τη μόλις μια ήττα στα έξι πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος! Όταν τα προβλήματα και οι διαφορετικές ιδέες είχαν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους, «πλάκωσε» η ήττα (2-0 εκτός έδρας) από την Άστον Βίλα, η ισοπαλία (0-0 εντός) με τη Μπλάκμπερν στο πρωτάθλημα, ενώ και στο Τσάμπιονς Λιγκ οι «μπλε» είχαν μείνει στο ισόπαλο 1-1 με τη Ρόζενμποργκ στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Ο Ζοσέ Μουρίνιο υπέγραψε τη λύση του συμβολαίου του παρά το γεγονός πως του απέμεναν ακόμα τρία χρόνια, η Τσέλσι στο αμέσως επόμενο ματς ηττήθηκε 2-0 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» αλλά βρήκε το δρόμο της...

Φέτος, έχουμε ξεπεράσει την 20η Σεπτέβρη, έχει παιχθεί μια αγωνιστική περισσότερη στην Πρέμιερ Λιγκ σε σχέση με το προ 8ετίας πρωτάθλημα, όμως η Τσέλσι μετράει μόλις 8 βαθμούς! Μόλις δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες έχει η ομάδα του Λονδίνου την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, έχοντας καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία της μονάχα σε ένα παιχνίδι, αντιμετωπίζοντας αγωνιστικά προβλήματα με παίκτες παρόντες – απόντες, με το θέμα της Καρνέιρο από την πρεμιέρα να έχει προκαλέσει τον δικό του αντίκτυπο και τις ημέρες αυτές, έπειτα και από την ισοπαλία (2-2) με τη Νιούκαστλ, να κάνουν την ηρεμία να φαίνεται... προϊόν πολυτέλειας για τον σύλλογο.

Keywords
Τυχαία Θέματα