Ολυμπιακός: Νίκη επί της Νταρουσάφακα 61-57 με κολόνα τον Μιλουτίνοφ

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν το μεγάλο κέρδος του Ολυμπιακού στον τελευταίο αγώνα του τουρνουά «Dogus Basketball Tournament» καθώς έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει πολύ τον Ολυμπιακό στη νέα περίοδο μέσα στη ρακέτα όπου η ομάδα του Πειραιά δεν είχε τα προηγούμενα

χρόνια τον σέντερ που θα έπαιζε με πλάτη στο καλάθι. Όσον αφορά τώρα στον αγώνα οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν με 61-57 της τουρκικής Νταρουσάφακα, χωρίς τους Σπανούλη, Λοτζέσκι, Πρίντεζη και βέβαια τον τραυματία Χάντερ που βρίσκεται στην Αθήνα και κάνει εντατική θεραπεία προκειμένου να προλάβει την αναμέτρηση του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό, καθώς το παιχνίδι του Κυπέλλου δεν φαίνεται να το προλαβαίνει.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και με όπλο την άμυνά του κατάφερε να έχει συνέχεια το προβάδισμα και να κλείσει το ημίχρονο προηγούμενος με 27-20. Τα πάντα άλλαξαν όμως στο ξεκίνημα της επανάληψης καθώς η τουρκική ομάδα πήρε το προβάδισμα με ένα σερί 12-0 και το κράτησε μέχρι λίγα λεπτά πριν το τέλος, όταν και ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά, κυνηγώντας με πείσμα σε όλο το δεύτερο μέρος τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 12-13, 20-27, 43-39, 57-61

Νταρουσάφακα (Μαχμούτι): Ερντέν 12, Μαρκοϊσβίλι 7 (1), Γκόρντον 7 (1), Μπιέλιτσα 6, Πρέλτζιτς 4, Ρέντινγκ 1, Τσετίν, Σαβάς 2, Αρσλάν 9 (1), Σλότερ 6, Χαραγκόντι 3 (1).

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γιανγκ 9 (6ριμπ), Παπαπέτρου 4 (8ριμπ, 3ασ), Στρόμπερι 6 (6ριμπ, 2κλεψ), Αγραβάνης 4 (2ριμπ), Μάντζαρης 5 (1τριπ, 3ριμπ, 3ασ), Μιλουτίνοφ 13 (6ριμπ), Τσαϊρέλης 4 (4ριμπ, 2ασ), Τολιόπουλος 1, Μουράτος 3 (1τριπ), Καββαδάς, Αθηναίου 12 (2τριπ, 1ριμπ, 1ασ, 2κλεψ).

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» Γιάννης Σφαιρόπουλος, δήλωσε: “Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό να παίζουμε δυνατά παιχνίδια αυτή την εποχή και αυτό κόντρα στην Νταρουσάφακα ήταν δύσκολο και δυνατό παιχνίδι. Κρατήσαμε πολύ χαμηλά τους αντιπάλους μας στο σκοράρισμα, μόνο στην τρίτη περίοδο δεν παίξαμε άμυνα όπως θέλαμε, αλλά γενικά η άμυνα μας ήταν καλή και αυτό ήταν το “κλειδί” για εμάς απόψε. Είτε κερδίζαμε είτε χάναμε, δεν έχει σημασία αυτή τη στιγμή, αυτό που μας νοιάζει είναι οι παίκτες μας να καταλάβουν τι θέλουμε και στις δύο πλευρές του παρκέ και να βάλουμε τους νέους παίκτες στο σύστημα της ομάδας. Επίσης θέλουμε αυτοί που έπαιξαν στο Ευρωμπάσκετ να μπουν ομαλά στην ομάδα. Θεωρώ πως η εικόνα μας ήταν καλή γενικά. Πλέον επιστρέφουμε στη βάση μας, στο γήπεδο μας για να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά”.

Keywords
Τυχαία Θέματα