Ο Γιούνκερ παρουσιάζει σχέδιο για τη μεταναστευτική κρίση

Νέο σχέδιο ανακατανομής προσφύγων θα υποβάλει σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Ευρωκοινοβούλιο, την ώρα που η Ευρώπη προσπαθεί να διαχειριστεί το κύμα προσφύγων από τον πόλεμο στη Συρία.

Οι σχεδιασμοί θα παρουσιαστούν στο Κοινοβούλιο σήμερα από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ θα μιλήσει στην ολομέλεια του ΕΚ για την Κατάσταση της Ένωσης και το πώς σκοπεύει να χειρισθεί τις προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η ΕΕ. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους ευρωβουλευτές.

Στις 12.30, ώρα

Κύπρου, θα παραχωρήσει κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Γερμανία και Γαλλία θα κληθούν να μοιράσουν το μεγαλύτερο βάρος της προσφυγικής κρίσης. Βάσει της νέας πρότασης του Προέδρου της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, για ανακατανομή 120.000 ανθρώπων από χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση, η Γερμανία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κληθεί να δεχθεί 31.443 και η Γαλλία 24.031.

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους, που εισρέουν κατά κύματα στην Ευρώπη, είναι πρόσφυγες, που δραπετεύουν από βία και διώξεις στις πατρίδες τους και έχουν το νόμιμο δικαίωμα να επιδιώξουν να τους χορηγηθεί άσυλο, χωρίς να υφίστανται καμία μορφή διάκρισης, δήλωσε ο ΓΓ του ΟΗΕ. Ο Μπαν Κι-μουν τόνισε την ατομική και συλλογική ευθύνη των ευρωπαϊκών κρατών ν’ απαντήσουν στην κρίση με υπεύθυνο και ανθρώπινο τρόπο δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών, Στεφάν Ντούζαρικ.

Σουλτς: Σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση η Ένωση σήμερα

Στην παραδοχή ότι η ΕΕ βρίσκεται ενώπιον της δυσκολότερης κατάστασης των τελευταίων δεκαετιών προχώρησε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, σε αποκλειστική συνέντευξη του στο SigmaLive από το Στρασβούργο, αναφερόμενος σε μια σειρά από προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ένωση, μεταξύ των οποίων το μεταναστευτικό, η οικονομική κρίση και το επερχόμενο δημοψήφισμα για παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα