Μήνυμα Ιωνά σε Αστυνομία: Μηδενική ανοχή στη διαφθορά

Το σαφές μήνυμα της μηδενικής ανοχής στη διαφθορά, τόνισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας, δηλώνοντας ότι υπήρξαν θετικά αποτελέσματα από τη δράση της Διεύθυνσης που απαιτούν περαιτέρω προσπάθειες για μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων.

Σε δήλωση μετά τη σύσκεψη ο κ. Νικολάου είπε ότι ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα της δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας, τα οποία συγκρινόμενα με τα περσινά και προπέρσινα, παρουσιάζουν ξεκάθαρα

αυξημένη εγρήγορση και αποτελεσματικότητα σε όλα τα επίπεδα.

Ταυτόχρονα τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ποτέ εφησυχασμός και επεσήμανε ότι θα πρέπει να δοθεί περισσότερη έμφαση, στην προσπάθεια για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην πρόληψη και πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος και στις μορφές του εγκλήματος που συνιστούν μάστιγα στην κυπριακή κοινωνία στέλνοντας σαφές μήνυμα ασφάλειας στον πολίτη.

“Νοιαζόμαστε και εργαζόμαστε με καθορισμένο στόχο την ασφάλεια του πολίτη”, διαβεβαίωσε προσθέτοντας ότι στην επίτευξη του στόχου αυτού, κατά τη σύσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας, ρυθμίστηκε ο προγραμματισμός και καθορίστηκαν οι προτεραιότητες.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι πρόσθετα δόθηκαν σαφείς οδηγίες για την καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού ώστε να τόσο η Αστυνομία ως σώμα, όσο και ο κάθε αστυνομικός σε ατομικό επίπεδο να μπορέσουν, ασκώντας κατά τρόπο σωστό τα καθήκοντα τους, όπως καθορίζονται και για τα οποία εκπαιδεύονται στην Αστυνομική Ακαδημία, να αποδώσουν κατά το δυνατόν καλύτερα κερδίζοντας ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη του πολίτη.

Ερωτηθείς εάν η θέση του είναι ότι οι Αστυνομικοί πρέπει να βγουν από τα γραφεία για να βρεθούν δίπλα στους πολίτες, ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι αξιολογήθηκε η κατάσταση ως έχει σήμερα, μετά την καταβληθείσα προσπάθεια για κάποια μορφή αναδιοργάνωση, με σύντμηση γραφείων και επισημάνθηκε ότι πρέπει να γίνει άλλη μια προσπάθεια για καλύτερη αξιοποίηση των μελών, μέσα από ποιοτικότερη επιτέλεση των καθηκόντων τους.

Αναφέρθηκε σε φρεσκάρισμα των αστυνομικών καθηκόντων από την Αστυνομική Ακαδημία, προσθέτοντας ότι πέρα από 60% των μελών του σώματος πέρασαν από την Αστυνομική Ακαδημία και εντός του 2015 θα περάσουν και τα υπόλοιπα μέλη ώστε, ο Αστυνομικός να γίνει πιο αποτελεσματικός και να νιώθει περήφανος για το καθήκον του και την ευθύνη που φέρει έναντι της πολιτείας.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε περαιτέρω ότι έδωσε εμφαντικά και στην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας, το μήνυμα ότι “επιδεικνύουμε μηδενική ανοχή σε όλα τα θέματα που αφορούν τη διαφθορά και τη διαπλοκή”.

Πρόσθεσε ότι εξήγησε τα μέτρα που έχουν, ληφθεί, τις προθέσεις και τον προγραμματισμό του Υπουργείου στο πλαίσιο αυτής της προτεραιότητες και ζήτησε από τους αξιωματικούς και τους υπευθύνους σταθμών, να επιδείξουν και ίδιοι μηδενική ανοχή και όχι μόνο στη δίωξη όσων στοιχειοθετούνται υποθέσεις εναντίον τους και για λόγους προστασίας των ιδίων των μελών της Αστυνομίας.

Παρατηρώντας ότι γίνεται πολύς λόγος για τα θέματα διαφθοράς, επεσήμανε ότι δεν μπορούν να κρίνονται τα θέματα διαφθοράς με αποφάσεις αλά καρτ, είπε πως πρέπει να ληφθούν μέτρα που το ένα να συμπληρώνει το άλλο και να καλύπτουν όλα τα επίπεδα της κυβερνητικής και της πολιτικής ζωής του τόπου.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας Δημήτρης Δημητρίου, είπε ότι κατά τη σύσκεψη ο Υπουργός και ο Αρχηγός της Αστυνομίας ενημερώθηκαν για το ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που επιτελεί η Διεύθυνση, όπως το έγκλημα, η τροχαία, το οργανωμένο έγκλημα, οι επιχειρήσεις ηλεκτρονικού τζόγου και άλλες.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα αποτελέσματα είναι πολύ ικανοποιητικά και ανέφερε ότι καθορίστηκαν οι προτεραιότητες και οι στόχοι για το 2015 και σε συνεργασία με τη ηγεσία της Αστυνομίας, οι προσπάθειες θα συνεχιστούν στον ίδιο ρυθμό με το 2014.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα