Χάσικος: Δεν θα χαριστεί σε κανέναν ο φόρος ακινήτων

Δεν υπάρχει περίπτωση να χαριστεί σε κανέναν ο φόρος ακίνητης ιδιοκτησίας, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.

Είπε παράλληλα ότι όσοι οφειλέτες, μεγάλοι ή μικροί, χρωστούν τον φόρο, «να είστε βέβαιοι ότι θα πληρώσουν και μάλιστα με τις ποινές που προβλέπει ο Νόμος», δηλαδή με τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Ο Υπουργός Εσωτερικών απαντούσε σε ερωτήσεις σχετικά με την αποστολή σήμερα από τον Υπουργό Οικονομικών προς τη Βουλή των ονομάτων 50 μεγάλων οφειλετών στο Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων.

Ερωτηθείς

τι θα γίνει με όσους χρωστούν τον φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας, αν έχουν εντοπιστεί και κατά πόσο ασκούνται πιέσεις για να καταβάλουν τις οφειλές τους προς το κράτος, ο κ. Χάσικος είπε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, ή θέμα ανισότητας αναφορικά με την αντιμετώπιση των πολιτών.

Συνέχισε, λέγοντας ότι είναι ο δεύτερος χρόνος που εφαρμόζεται η νομοθεσία για τη φορολογία των ακινήτων και μια μερίδα των μεγαλοοφειλετών που δεν πλήρωσαν πέρσι δεν πλήρωσαν ούτε φέτος.

«Εκείνος που επιβάλλει φορολογία είναι το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Οικονομικών», ενώ το Κτηματολόγιο υποδεικνύει και καταγράφει το προς φορολόγηση ακίνητο, είπε ο Υπουργός.

Πρόσθεσε ότι «αυτά τα χρωστούμενα δε θα χαριστούν στους οφειλέτες, αλλά θα επιβαρυνθούν και με πρόστιμο».

Απαντώντας εξάλλου σε άλλη ερώτηση, για τις επανεκτιμήσεις αξιών ακίνητης ιδιοκτησίας από το Κτηματολόγιο σε σχέση με προβλήματα ή και ενστάσεις που υπήρξαν και κατά πόσο αυτή η εργασία έχει ολοκληρωθεί, ο Υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε ότι η διαδικασία είναι ανοικτή, τόσο αναφορικά με τα λάθη που έγιναν, αλλά και για την αξία στην οποία έχουν εκτιμηθεί κάποια ακίνητα.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα