Μετά τα ντέρμπι, η επιστροφή στις νίκες

Για την ΑΕΛ στον σημερινό αγώνα με τον Εθνικό δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Με οδηγό την πολύ καλή εμφάνισή της στο δεύτερο μισό του λεμεσιανού ντέρμπι, η ομάδα του Μπρούνο Μπαλταζάρ θα κυνηγήσει σήμερα στο Δασάκι την 3η φετινή της νίκη, που θα της επιτρέψει να ανέβει στην βαθμολογία αλλά και να πάρει ψυχολογική τόνωση για τη συνέχεια.

Σίγουρα ο σημερινός αγώνας δεν έχει τον ίδιο βαθμό δυσκολίας με τα δύο ντέρμπι που προηγήθηκαν, όμως είναι ένα παιχνίδι στο οποίο η ΑΕΛ

θα πρέπει να παρουσιαστεί σοβαρή και χωρίς ίχνος υποτίμησης. Ο Εθνικός μπορεί να έχει χάσει τα 4 από τα 5 παιχνίδια που έδωσε, όμως ήταν σε όλα ανταγωνιστικός και ιδιαίτερα με την Ομόνοια στη Λευκωσία απέδειξε ότι δεν θα είναι εύκολη λεία για καμιά ομάδα. Αυτό είναι κάτι που γνωρίζει άριστα ο Μπρούνο Μπαλταζάρ, ο οποίος πήρε μια καλή γεύση των δυνατοτήτων του σημερινού του αντιπάλου αφού βρέθηκε στο ΓΣΖ και τον είδε κόντρα στον Ερμή.

Όμως είναι ξεκάθαρο ότι το αποτέλεσμα σήμερα θα κριθεί αποκλειστικά από την εμφάνιση της ΑΕΛ. Αν οι «κίτρινοι» αγωνιστούν σοβαρά και πιάσουν καλή απόδοση, τότε θα είναι πάρα πολύ κοντά στη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Αυτό είναι κάτι που τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός στους παίκτες του κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Όπως φάνηκε και στο ντέρμπι της περασμένης εβδομάδας, ο κ. Μπαλταζάρ προσπαθεί να αλλάξει κάποια πράγματα στο επιθετικό κομμάτι της ΑΕΛ για να μπορέσει να δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες και να σημειώσει τέρματα. Στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια στο πρωτάθλημα η ΑΕΛ πέτυχε τρία τέρματα, ενώ σε κανέναν αγώνα δεν έβαλε πάνω από ένα. Η αλήθεια είναι πως στο δεύτερο ημίχρονο του λεμεσιανού ντέρμπι η ΑΕΛ έφτιαξε φάσεις, και είναι πολύ πιθανό και σήμερα, κόντρα σε ένα σαφώς πιο χαμηλής δυνατότητας παιχνίδι, να αγωνιστεί και πάλι με επιθετική φιλοσοφία.

Ένα θέμα στο οποίο πρέπει να βρει λύση ο κ. Μπαλταζάρ είναι να μπαίνει από την αρχή η ομάδα του δυνατά στα παιχνίδια και να κυνηγά τη νίκη από το πρώτο λεπτό και όχι από το δεύτερο ημίχρονο. Η ΑΕΛ έδειξε να διαθέτει ποιότητα και δυνατότητες και θα πρέπει να τις ξεδιπλώσει στη συνέχεια για να καταφέρει η ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Να θυμίσουμε ότι και τα τρία τέρματά της η ΑΕΛ τα έχει πετύχει στην επανάληψη, ενώ σε γενικές γραμμές και στα τέσσερα παιχνίδια της στο πρωτάθλημα, είχε μέτρια ώς κακή παρουσία στα πρώτα 45 λεπτά των αγώνων της.

Keywords
Τυχαία Θέματα