"Έφτασα σ’ έναν πάτο, άρχισα να αρρωσταίνω συνέχεια και…"

Για την απόφαση του να κάνει ψυχοθεραπεία αλλά και τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή μίλησε σε συνέντευξη του στο περιοδικό People, Έλληνας ηθοποιός.

Ήταν το 2008 όταν ο ηθοποιός Προμηθέας Αλειφερόπουλος αποφάσισε να κάνει για πρώτη φορά ψυχοθεραπεία. Αφορμή στάθηκε το τροχαίο δυστύχημα του ηθοποιού Κωνσταντίνου Παπαχρόνη με τον οποίο μοιράζονταν την ίδια θεατρική σκηνή. Τι θυμάται από εκείνη την περίοδο;

«Δεν ξεκίνησε από το συγκεκριμένο

περιστατικό, αλλά το τροχαίο του Κωνσταντίνου ήταν η αφορμή για να αποφασίσω να κάνω συνεδρίες. Εκεί έφτασα σ’ έναν πάτο. Άρχισα να αρρωσταίνω συνέχεια και το ανοσοποιητικό μου είχε διαλυθεί. Δεν ήμουν καλά για καιρό και το σκεφτόμουν έντονα να πάω για ψυχοθεραπεία.

Προσπάθησα να το αποφύγω γιατί εκείνη την περίοδο είχα κάπως ανακάμψει. Είχα βάλει σκοπό να ξεκινήσω γυμναστική και να κόψω το τσιγάρο, αλλά αυτό το τόσο δυσάρεστο περιστατικό μου έριξε ένα χαστούκι και με πήγε 200 βήματα πίσω. Ήμουν ανίκανος να κάνω σχέση και οτιδήποτε άλλο, καθώς είχα φτάσει σε τέλμα. Έτσι, αποφάσισα να ξεκινήσω συνεδρίες» εξομολογείται στο περιοδικό People και στην Χριστίνα Ζάχου.

Για ένα χρόνο παρακολουθούσε συνεδρίες και μόλις τις ολοκλήρωσε γνώρισε τη γυναίκα που θα του άλλαζε τη ζωή.

«Η Φαίδρα με βοήθησε πάρα πολύ. Γνωριστήκαμε την περίοδο που τελείωνα τις συνεδρίες και στην αρχή νόμιζα πως θα ήταν κάτι πολύ παροδικό, ένα βήμα για το κάτι παραπάνω. Ήταν έξω από τα δικά μου δεδομένα και μοτίβα. Μέχρι τότε προτιμούσα τις μελαγχολικές γυναίκες που ήθελαν να τους σώσω τη ζωή. Η Φαίδρα αντίθετα ήταν μες στη τρελή χαρά. Μου πήρε πάνω από ένα χρόνο για να καταλάβω πως αυτή η κοπέλα άξιζε, αλλά με κέρδισε μέσα σε μια στιγμή! Γοητεύτηκα από την έμφυτη χαρά της, την συνειδητότητα και την παρουσία της. Πριν πάθω κατάθλιψη ήμουν κι εγώ πολύ χαρούμενο παιδί, αλλά μετά είχα αποδεχτεί μια κατάσταση ως μόνιμη. Θεωρούσα πως αυτό συμβαίνει στην ενήλικη ζωή και πως έτσι θα κυλούσαν τα πράγματα από εδώ κι πέρα. Αυτή η φάση πέρασε, αλλά η κατάθλιψη εξακολουθεί να μου χτυπάει κάποιες φορές την πόρτα» διαπιστώνει.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που του χτύπησε την πόρτα;

«Μου βγήκε στην εγκυμοσύνη της γυναίκας μου. Δεν μου εκδηλώνεται με φοβίες απλά κλείνομαι στον εαυτό μου. Επιλέγω να κλειστώ στο μέσα μου χωρίς επικοινωνία. Όταν, όμως, έχεις σύντροφο δεν μπορεί να είναι έτσι τα πράγματα. Η ζωή σου δίνει χιλιάδες λόγους να έρθει το θηρίο, αλλά τελικά δεν χρειάζεται. Έμαθα να το παλεύω με πολλούς τρόπους. Μια αληθινή σχέση σε κρατάει μακριά από όλα αυτά. Νιώθω πως έχω κατακτήσει κάποιες κορυφές…» εκμυστηρεύεται στο περιοδικό People που κυκλοφορεί με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα