Μείωση εσόδων προβλέπει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Αύξηση 30% παρουσίασαν τα έσοδα που είχε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού έτους που έληξε στις 30 Ιουνίου, τα αποτελέσματα του οποίου παρουσίασε σήμερα.

Τα έσοδα των «κόκκινων διαβόλων» σε αυτό το τρίμηνο έφτασαν τα 134,5 εκατομμύρια λίρες (περίπου 159,24 εκατ. ευρώ), την ώρα που το αντίστοιχο περυσινό διάστημα ήταν 105,8 εκατομμύρια λίρες (περίπου 125,26 εκατ. ευρώ), ενώ τα συνολικά έσοδα του συλλόγου στη χρονιά έφτασαν τα 515 εκατομμύρια λίρες (περίπου 609,43 εκατ.

ευρώ). Ταυτόχρονα, όμως, η διοίκηση του συλλόγου προβλέπει μικρότερα έσοδα για το τρέχον οικονομικό έτος, καθώς η ομάδα δεν εξασφάλισε το «εισιτήριο» για το Champions League. Οι άνθρωποι της Γιουνάιτεντ περιμένουν αυτή τη χρονιά έσοδα της τάξης των 530-540 εκατομμυρίων λιρών, ποσό που είναι αυξημένο σε σχέση με τα 515 εκατομμύρια λίρες, λόγω της νέας συμφωνίας για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των συλλόγων της Premier League.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» κατέλαβαν την πέμπτη θέση στην περυσινή Premier League, με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός του «χρυσοφόρου» Champions League για την αγωνιστική περίοδο 2016-17, κατά την οποία θα μετάσχουν στο Europa League. Ο σύλλογος έχει ανακοινώσει ότι η απουσία του από την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση θα μειώσει τα έσοδά του στη σεζόν 2016-17 κατά περισσότερα από 30 εκατομμύρια λίρες (περίπου 35,52 εκατ. ευρώ). Η Γιουνάιτεντ αντέδρασε στην περυσινή αγωνιστική εικόνα με την πρόσληψη του Ζοζέ Μουρίνιο στην τεχνική ηγεσία, ο οποίος διαδέχθηκε τον Λουίς Φαν Γκάαλ και προχώρησε στην απόκτηση του Πολ Πογκμπά έναντι 89 εκατομμυρίων λιρών (περίπου 105,38 εκατ. ευρώ), αλλά και άλλων σπουδαίων ονομάτων, συμπεριλαμβανομένου του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Επίσης, ο σύλλογος ανακοίνωσε ότι διέθεσε 15,1 εκατομμύρια λίρες (περίπου 17,88 εκατ. ευρώ) για έκτακτες επιβαρύνσεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται 8,4 εκατομμύρια λίρες (περίπου 9,9 εκατ. ευρώ) για την αποζημίωση του Φαν Γκάαλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα