Το παιδί σας έχει άγχος για την επιστροφή στο σχολείο;

Με τον Σεπτέμβρη να έχει ήδη μπει δυναμικά, ξεκινά μαζί του η περίοδος προσαρμογής στο σχολείο τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς τους. Λίγες μέρες έμειναν και τα άγχη πολλά.

Μπορείτε όμως να βοηθήσετε τα παιδιά σας να δουν τη θετική πλευρά της νέας σχολικής χρονιάς.

Η Dr. Anne Marie Albano από το Columbia University Clinic for Anxiety and Related Disorders (CUCARD) δίνει τις εξής συμβουλές στο moomah.com.

1. Αρχίστε να μπαίνετε στο πρόγραμμα

Όσο

νωρίτερα ξεκινήσετε το συνηθισμένο σας πρόγραμμα των τριών γευμάτων και ενδιάμεσων σνακ, του βραδινού ύπνου και του πρωινού ξυπνήματος τόσο το καλύτερο. Οι ώρες των γευμάτων το καλοκαίρι συχνά διαφέρουν ανάλογα με τις δραστηριότητες της ημέρας. Οργανώστε τα γεύματά σας πιο κοντά στις ώρες που θα τρώτε κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, δίνοντας έμφαση στο πρωινό και το βραδινό. Βοηθήστε το παιδί σας να μπει σε ένα πρόγραμμα ύπνου που θα το βοηθήσει να έχει απολαύσει αρκετό ύπνο το βράδυ ώστε να μπορέσει να διαχειριστεί την επόμενη ημέρα.

Ακολουθήστε τις συνήθειες σας στο μπάνιο, το βούρτσισμα των δοντιών, τις πιτζάμες και το στρώσιμο του κρεβατιού από νωρίς. Αν συνηθίζετε να βάζετε εσείς το παιδί για ύπνο, τότε προσπαθήστε να φύγετε από το δωμάτιο προτού κοιμηθεί για να μάθει το πόσο σημαντικό είναι να κοιμηθεί από μόνο του χωρίς να νιώθει την ανάγκη να είστε εκεί όλη την ώρα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο kidsgo.com.cy

Keywords
Τυχαία Θέματα