Λεμεσός: Σύσκεψη για την πρόληψη της ρύπανσης της Θάλλασας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων υπό την Προεδρία του Γενικού Διευθυντή Αλέκου Μιχαηλίδη και της Επιτρόπου Περιβάλλοντος Ιωάννας Παναγιώτου, η δεύτερη σύσκεψη όλων των αρμόδιων Τμημάτων για το θέμα της Πρόληψης Ρύπανσης της Θάλασσας από πλοία ή άλλα ιδιωτικά σκάφη. Στα πλαίσια της σύσκεψης παρουσιάστηκε η μελέτη που πραγματοποίησε το ΤΕΠΑΚ για τον Δήμο Λεμεσού και αφορούσε τις πιθανές πηγές ρύπανσης της θαλάσσιας περιοχής Λεμεσού.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα στη

σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της Αρχής Λιμένων, του Τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας, του Τμήματος Αλιείας, του Τμήματος Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, της Λιμενικής Αστυνομίας, του Κρατικού Χημείου και του Δήμου Λεμεσού.

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν επίσης θέματα συντονισμού των αρμοδίων Τμημάτων, τα οποία κλήθηκαν να καταθέσουν γραπτώς τα μέτρα που το κάθε Τμήμα έχει λάβει ή προγραμματίζει για βελτίωση της πρόληψης, του ελέγχου, της βελτίωσης των διαδικασιών και των αναγκαίων τροποποιήσεων υφιστάμενης νομοθεσίας και κανονισμών, καθώς και εισηγήσεις για καλύτερο συντονισμό των Τμημάτων με στόχο την εξάλειψη στο μέτρο του δυνατού, του φαινομένου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα