Μικρής έντασης επεισόδια στο μαθητικό συλλαλητήριο Αθηνών

Πρόσκαιρη ένταση σημειώθηκε στο μαθητικό συλλαλητήριο που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο κέντρο της Αθήνας, όταν ολιγομελής ομάδα αγνώστων που αναμίχθηκε με τον κύριο όγκο των διαδηλωτών - αποτελούμενο από καθηγητές και μαθητές - εκτόξευσε τέσσερις βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ που είχε αναπτυχθεί στον προαύλιο χώρο της Βουλής.

Η

ένταση έληξε γρήγορα, καθώς ο κύριος όγκος των διαδηλωτών είχε απομακρυνθεί από το σημείο. Δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός και δεν έγιναν προσαγωγές.

Το συλλαλητήριο των μαθητών υποστήριξε η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, η οποία για τον λόγο αυτό κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 14.00, καλώντας με ανακοίνωσή της τους καθηγητές να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους «τον κοινό αγώνα εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών».

Η ΟΛΜΕ, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, ζητά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά, ενιαίο 12ετες υποχρεωτικό δημόσιο σχολείο και διετή υποχρεωτική προσχολική αγωγή, μόνιμους μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη των κενών στα σχολεία, αύξηση της χρηματοδότησης για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων και στήριξη της ειδικής αγωγής, ενώ εκφράζει την αντίθεσή της σε ενδεχόμενες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων και τμημάτων, τονίζοντας ότι θα πρέπει να είναι 20 μαθητές ανά τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού και 10 στα εργαστήρια.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συλλαλητήριο πραγματοποίησαν νωρίτερα μαθητές στο πλαίσιο της πανελλαδικής μαθητικής κινητοποίησης και στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου από σήμερα το πρωί σε κατάληψη βρίσκονται 23 γυμνάσια, 14 γενικά λύκεια και 2 Επαγγελματικά Λύκεια –ΕΠΑΛ. Τα αιτήματά τους είναι παρόμοια με αυτά της ΟΛΜΕ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα