Ενδιαφέρον ξένου Τύπου για την έναρξη των συνομιλιών

Γύρω στους 60 ήταν οι δημοσιογράφοι που διαπιστεύθηκαν για τη σημερινή έναρξη των συνομιλιών στην παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι μουν, στο χιονισμένο τοπίο του Μοντ Πελεράν με θέα τη σκούρα λίμνη της Γενεύης.

Η αίθουσα του ξενοδοχείου που χρησιμοποιήθηκε ως αίθουσα Τύπου για τη μοναδική δήλωση που έγινε, αυτή του κ. Μπαν, γέμισε από νωρίς καθώς τα ΗΕ ζήτησαν από τους εκπροσώπους των ΗΕ να είναι αρκετά νωρίτερα εκεί για τη διαπίστευση και τον έλεγχο για λόγους ασφαλείας. Οι δημοσιογράφοι, εικονολήπτες, φωτογράφοι

και άλλο τεχνικό προσωπικό υποβλήθηκαν σε σωματικό έλεγχο, ενώ τα πράγματα έλεγχε ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος. Όλα αυτά κάτω από μια πρόχειρη τέντα, έξω από το ξενοδοχείο και υπό βαριά χιονόπτωση. Σήμερα ήταν η πρώτη ημέρα που έπεσε χιόνι στην περιοχή, όπως επεσήμαναν οι άνδρες ασφαλείας. Δεν κράτησε όμως πολύ.

Από τους 60 περίπου δημοσιογράφους, 18 είναι οι εκπρόσωποι των ε/κ ΜΜΕ, 12 τελικά οι Τ/κ δημοσιογράφοι, ενώ από τη Γενεύη ήρθαν δύο ανταποκριτές του τουρκικού πρακτορείου Ανατολή και ένας από την τουρκική κρατική τηλεόραση TRT. Ανταποκριτές του ισπανικού πρακτορείου ειδήσεων, του επίσημου πρακτορείου της Κίνας, των AFP, Reuters κ.α. βρίσκονταν επίσης στην αίθουσα και θα παρακολουθούν, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου των κεντρικών γραφείων του ΟΗΕ στη Γενεύη.

Την εξέλιξη των συνομιλιών θα παρακολουθούν οι εκπρόσωποι του ξένου Τύπου αυτές τις πέντε ημέρες, ενώ κάποιοι εξ αυτών, όπως είπαν στο ΚΥΠΕ, θα παραμείνουν στο Βεβέ, την πιο κοντινή πόλη, στους πρόποδες του βουνού Μοντ Πελεράν, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο Λε Μιραντόρ. Η πρόσβαση στο ξενοδοχείο καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας απαγορεύεται σε εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα