Εμβόλια: Ο Κόκκινος δίνει εξηγήσεις και οδηγίες για το πώς κλείνουμε ραντεβού

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Κυριάκος Κόκκινος.

Μετά τον σάλο των τελευταίων ημερών για την Πύλη Εμβολιασμού ο Υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας εξήγησε ότι με τις ρυθμίσεις που έγιναν δημιουργείται σειρά αναμονής.

Όχι λίστα, αλλά σειρά αναμονής, είπε. «Σήμερα προστέθηκε αυτή η λειτουργία που θέτει τους χρήστες σε σειρά αναμονής. Δεν έχει προτεραιότητα κάποιος που μπορεί να μπήκε στις 6.00», σημείωσε.

Λίγη τύχη και λίγη υπομονή

Ο Υφυπουργός είπε ότι πρόκειται για τυχαία επιλογή ουσιαστικά και όχι για «έγκαιρο προγραμματισμό».

«Είναι

τυχαία επιλογή από το σύστημα η σειρά αναμονής. Δεν υπήρχε σειρά προτεραιότητας απλά έμπαιναν όλοι για να εξυπηρετηθούν σε 3 λεπτά. Πλέον θα του λέει πόση ώρα θέλει να εξυπηρετηθεί. Ο σχεδιασμός μας είναι να κλείνονται μέσα σε 30 λεπτά 10 χιλιάδες ραντεβού», είπε.

Αναφορικά με τα παράπονα του κόσμου, ο κ.Κόκκινος είπε ότι «ο κόσμος δεν έχει κανένα φταίξιμο. Αναγνωρίζουμε και αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας σε ότι αφορά την ταλαιπωρία του κόσμου.

Ο σχεδιασμός έγινε μέσα στην πύλη του ΟΑΥ που είναι φτιαγμένη από το 2016. Η διστακτικότητα σε συγκεκριμένο εμβόλιο οδήγησε στο να πρέπει να εξυπηρετούνται 15 χιλιάδες άτομα σε 3 λεπτά. Αυτό δεν είναι στις τεχνικές προδιαγραφές».

Συνέχισε λέγοντας ότι γίνονται ρυθμίσεις. «Προκύπτουν προβλήματα που ταλαιπωρούν τους πολίτες. Ελπίζουμε ότι με τις τελευταίες ρυθμίσεις που κάναμε για ένα δικαιούχο και σειρά αναμονής.

Η ώρα αναμονής δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 30 λεπτά», ανέφερε. «Η σειρά προτεραιότητας είναι ουσιαστικά θέμα τύχης αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα εξυπηρετηθείς μέσα σε 30 λεπτά.

Κλείνοντας ανέφερε ότι μάλλον το Σαββατοκύριακο θα γίνει κάλυψη για τις ηλικίες 33-34, αυτούς δηλαδή που δεν κατάφεραν να εξυπηρετηθούν σήμερα λόγω του προβλήματος που προέκυψε χθες», κατέληξε ο Υφυπουργός.

Δείτε το σχετικό βίντεο πιο κάτω.

Keywords
Τυχαία Θέματα