Ακάκι-Αυλώνα-Δένεια ενάντια στα συρματοπλέγματα – Εκδήλωση διαμαρτυρίας

Ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας προγραμματίζουν οι κάτοικοι Ακακίου, Αυλώνας και Δένειας προκειμένου να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για την τοποθέτηση συρματοπλεγμάτων στις περιοχές τους. Η ειρηνική διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαΐου.

Σχετικό δελτίο Τύπου της ομάδας πρωτοβουλίας αναφέρει τα ακόλουθα:

«Όπως γνωρίζετε,  συρματοπλέγματα μπήκαν και θα συνεχίσουν να μπαίνουν  κατά μήκος  της  νότιας  πλευράς  της ουδέτερης  ζώνης  στο Ακάκι,   με αποτέλεσμα  πολλά  τετραγωνικά χιλιόμετρα  αγροτικής γης να εγκλωβίζονται

στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ακακίου, Αυλώνας και Δένειας.  

Το θέμα αφορά και  τα χωριά Αστρομετρίτη, Περιστερώνα  τη γεωργική γη της Κατωκοπιάς, της Αυλώνας, τα ακριτικά χωριά Δένεια , Μάμμαρι και ολόκληρη την Κύπρο.
Δεκάδες οικίες, εργοστάσια, επιχειρήσεις, κτηνοτροφικές   και γεωργικές μονάδες,   περιουσίες και καλλιέργειες έχουν ήδη αποκοπεί και  εγκλωβιστεί πίσω από τα συρματοπλέγματα, δημιουργώντας  τεράστια προβλήματα και ανασφάλεια στους κατοίκους και τους γεωργοκτηνοτρόφους.

Αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα που υπάρχουν στην ουδέτερη ζώνη.  Είναι ευθύνη του κράτους,  των Ηνωμένων Εθνών  και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να λύσουν τα προβλήματα αυτά,  χωρίς να δημιουργούνται  τετελεσμένες  καταστάσεις που επηρεάζουν ανεπανόρθωτα και τελεσίδικα την περιοχή μας.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η απομάκρυνση των συρματοπλεγμάτων για να υπάρχει ελεύθερη και απρόσκοπτη διακίνηση πολιτών και γεωργοκτηνοτρόφων στις οικίες τους και τις περιουσίες τους.

Οι κάτοικοι των κοινοτήτων Ακακίου, Αυλώνας και Δένειας , όπως και οι κάτοικοι Αστρομερίτη, Περιστερώνας, Κατωκοπιάς και Μάμμαρι , διαμαρτύρονται έντονα για τον εγκλωβισμό αυτό με  ΕΙΡΗΝΙΚΗ διαμαρτυρία  που θα γίνει το Σαββατο 8 Μαίου, 2021  και ώρα 5  το απόγευμα και  θα έχει την εξής διαδρομή:

1. Τρακτέρ και αυτοκίνητα θα ξεκινήσουν από τον χώρο του συσκευαστηρίου Ακακίου.

2. Θα κατευθυνθούν ανατολικά στον δρόμο Λευκωσίας -   Τροόδους  για ένα περίπου χιλιόμετρο και θα στρίψουν αριστερά προς τον  δρόμο της Δένειας.
Στο σημείο που έχουν ήδη μπει συρματοπλέγματα  θα δοθεί  χρόνος  στους δημοσιογράφους.
3

. Θα προχωρήσουν προς τη Μερίκα, θα διασχίσουν το χωριό Δένεια και θα επιστρέψουν στο Ακάκι από τον δρόμο της Κακκαριστής,   ‘οπου βρίσκονται  εργοστάσια,  κτηνοτροφικά και άλλα γεωργικά υποστατικά.

Είναι πολύ σημαντικό να περάσουμε και από τη Δένεια για να δώσουμε τα μηνύματά μας  και με την επιστροφή από τον δρόμο της Κακκαριστής θα φανεί καθαρά το πόσο επηρεάζονται οι πολίτες των κοινοτήτων μας και  οι γεωργοκτηνοτρόφοι .

4. Επιστρέφουν στο Ακάκι, είτε από την Οδό Αγ. Γεωργίου και τα φώτα αριστερά, είτε από την οδό Καλύμνου.

Στην εκδήλωση θα τηρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα,  όπως προβλέπονται από το διάταγμα του Υπουργείου Υγείας.

Όσοι θα χρησιμοποιήσουν τα οχήματά τους ή επιθυμούν  να περπατήσουν στην περιοχή , καλούνται να τηρούν όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας και να στείλουν το σχετικό μήνυμα στο 8998.

Επίσης καλούνται όλοι  να ακολουθούν τις οδηγίες της Αστυνομίας για ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας.

Τονίζουμε ότι η δράση μας αυτή  ΔΕΝ  ΕΧΕΙ  ΠΟΛΙΤΙΚΑ  ΚΙΝΗΤΡΑ   ΚΑΙ   ΔΕΝ  ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ  ΕΝΑΝΤΙΑ  ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

Στρέφεται ενάντια στη συγκεκριμένη ενέργεια  τοποθέτησης των συρματοπλεγμάτων και των προβλημάτων που δημιουργούνται», καταλήγει η ανακοίνωση.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα