Έδειξε ότι χρειάζεται επιθετική ενίσχυση

ΑΝΟΡΘΩΣΗ
Η Ανόρθωση ηττήθηκε χθες από τη Χάποελ Τελ Αβίβ με 2-0 - Δεύτερο φιλικό χωρίς να πετύχει τέρμα

Η Ανόρθωση σε χθεσινό φιλικό αγώνα, τον δεύτερο, στην Οπαλένιτσα της Πολωνίας όπου προετοιμάζεται ηττήθηκε με 2-0 από τη Χάποελ Τελ Αβίβ, με τα δύο τέρματα να σημειώνονται στο β' ημίχρονο από έναν ποδοσφαιριστή, τον Όμρι. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα της «Κυρίας» στην Πολωνία, αφού στον πρώτο της αγώνα έμεινε στο 0-0 με τη Μακάμπι Σαράιμ.

Ο Ισπανός προπονητής Αντόνιο Πούτσε ξεκίνησε τον αγώνα με τον Κόπριβετς κάτω από τα δοκάρια. Στο δεξί άκρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Γκάμπριελ

και στο αριστερό ο Γκιγιέρμε. Στο κέντρο της άμυνας οι Καλδερόν και Ερέρο (ντεμπούτο με τη φανέλα της Ανόρθωσης). Στη μεσαία γραμμή η τριάδα Κρέσπο, Οικονομίδης και Ζοάο Βίκτορ. Η επιθετική τριάδα ήταν Ράγιος, Ρέινα και Γκονσάλβες.

Η Ανόρθωση παρουσίασε δύο αγωνιστικά πρόσωπα. Στο α' ημίχρονο είχε τον έλεγχο του αγώνα, σχετικά καλή κυκλοφορία, με τη δημιουργία του παιχνιδιού να γίνεται με μπαλιές από τη μεσαία γραμμή προς τα δύο φτερά. Δεν απειλήθηκε αμυντικά, με την τετράδα στην αμυντική γραμμή να λειτουργεί αρκετά καλά. Δημιούργησε και έχασε δύο καλές ευκαιρίες, με τον Γκονσάλβες στο 8' και 18' αντίστοιχα, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να στείλει την μπάλα στα δίκτυα.

Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και η εικόνα των δύο ομάδων δεν ήταν ίδια και αυτό λόγω των αρκετών αλλαγών που έκαναν οι δύο προπονητές. Στο δεύτερο μισό του αγώνα, η Ανόρθωση δεν ήταν καθόλου απειλητική, δεν μπορούσε με ευκολία να δημιουργήσει ευκαιρίες, πόσω μάλλον να τις ολοκληρώσει.

Η «Κυρία» και στον φιλικό αγώνα παρουσίασε το ίδιο πρόβλημα όπως και απέναντι στη Μακάμπι Σαράιμ. Δεν μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίκτυα. Σε δύο αγώνες δεν έχει σημειώσει τέρμα, κάτι που δείχνει την ανάγκη για την απόκτηση ακόμη ενός επιθετικού.

Ο Αντόνιο Πούτσε, σε συνεργασία με τον τεχνικό διευθυντή Αλμπέρτο Μπενίτο, θα πρέπει λίαν συντόμως να λύσουν το πρόβλημα αυτό με την απόκτηση τουλάχιστον ενός επιθετικού. Επίσης στα δύο φιλικά η χρησιμοποίηση του Ράγιος στο φτερό δεν έχει πετύχει για τον Αντόνιο Πούτσε.

Ο Ισπανός αναγκαστικά χρησιμοποιεί τον Ράγιος στη θέση αυτή, αφού δεν έχει πολλές επιλογές. Επομένως και στα φτερά θα πρέπει να κινηθεί για απόκτηση ποδοσφαιριστών η Ανόρθωση.

Επίσης από το χθεσινό φιλικό προβλημάτισε το γεγονός ότι τα δύο τέρματα που δέχθηκε ήταν σε διάστημα τεσσάρων λεπτών από αμυντική αδράνεια. Κάτι που σαφώς θα πρέπει να δουλέψει, ώστε να παρουσιαστεί βελτιωμένη στη συνέχεια.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Κόπριβετς (63? Παπαδόπουλος), Καλδερόν, Χερέρο (45? Νικολάου), Γκάμπριελ, Γκιγιέρμε (45? Αριστοτέλους), Ζοάο Βίκτορ (63? Μπένετ), Οικονομίδης (60? Πελέ), Ρίος Ρέινα (68? Θεοδώρου), Ράγιος (60? Κυριάκου), Κριστομπάλ (68? Τιάγκο Σίλβα), Ίσμα (63? Μακρής).
Μόνο δύο ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, οι Καλδερόν και Γκάμπριελ.

Ντεμπούτο και αποβολή
Ερωτηματικό αποτελούσε πριν από την έναρξη του φιλικού αν ο Αντόνιο Πούτσε θα έδινε χρόνο συμμετοχής στον Πελέ, ο οποίος στα δύο πρώτα φιλικά παιχνίδια δεν αγωνίστηκε. Τελικά ο Πελέ αγωνίστηκε περνώντας ως αλλαγή στο β' ημίχρονο. Ωστόσο, πήρε τον δρόμο προς τα αποδυτήρια σύντομα, αφού ο διαιτητής τού είπε να αποχωρήσει, καθώς υπέπεσε σε σκληρό φάουλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα