Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί βάση του ΝΑΤΟ στην Τουρκία

Τεράστια πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στη βάση του NATO στην περιοχή Μπούκα της Σμύρνης στην Τουρκία, με τις Αρχές να εξετάζουν έντονα το ενδεχόμενο να πρόκειται περί σαμποτάζ.

İzmir Buca'da ki yangın nihayet kontrol altına alındı şimdilik çok şükür pic.twitter.com/8V29LoHc6r

— TC Aysun (@ve_Laiklik) July 24, 2016

Αυτή την ώρα γίνεται τεράστια προσπάθεια η πυρκαγιά να τεθεί έστω και υπό μερικό έλεγχο, μετά από τουλάχιστον επτά ώρες μάχης

με τις φλόγες των εναέριων και χερσαίων μέσων, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά κανάλια, με μόνο αποτέλεσμα τον μερικό περιορισμό της έκτασης.

Η πύρινη λαίλαπα ξέσπασε στα σύνορα των περιοχών Sahintepe και Mevkiinde και αφού έκαψε την βλάστηση που υπήρχε, κατευθύνθηκε απειλητικά προς τη στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

VIDEO: Massive fire near NATO base in Izmir, Turkeypic.twitter.com/C0mqhWY9qe #TECH #News #Technology #aws #startup #Breaking

— TGVIA (@TGVIA) July 24, 2016

Οι φλόγες απείλησαν να τυλίξουν και αρκετές κατοικημένες περιοχές, ενώ παρανάλωμα του πυρός έγινε οίκος ευγηρίας μαζί με το διπλανό πάρκο, όπως μετέδωσε το CNN Turk.

Large fire in Izmir Buca, near the NATO base in Turkey. Fire is approaching base pic.twitter.com/TNYSmZYf9n https://t.co/NmjWEC5rmn

— Dreaming of Peace (@cjsienna55) July 24, 2016

Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες του προσωπικού της βάσης και της πυροσβεστικής να θέσουν υπό έλεγχο της φωτιά, οι φλόγες κινήθηκαν με μεγάλη ταχύτητα προς το οπλοστάσιο που στεγάζεται στη βάση, όπως μετέδωσε το τουρκικό δίκτυο Τ24.

#Fire in Turkey is close to #NATO base. Watch videos and live shots on @periscopeco https://t.co/Nwec8SVUZm

— 1stDueCrew (@1stDueCrew) July 24, 2016

Η στρατιωτική βάση που απειλήθηκε, είναι η βάση LANDCOM (Allied Land Command) η οποία λειτουργεί ως ενισχυτική για τις χερσαίες δυνάμεις του NATO, σε περιπτώσεις διεθνών κρίσεων.

İzmir buca'da saat 8 deki durum bu pic.twitter.com/csLIBNWxqX

— Okan Parimli (@OkanParimli) July 24, 2016

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του πυρηνικού προγράμματος του ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ διατηρούν στην Τουρκία το μεγαλύτερο πυρηνικό τους οπλοστάσιο για την περιοχή περιοχή, το οποίο αποτελείται -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις- από περίπου 50 πυρηνικά όπλα. Ωστόσο, στην συγκεκριμένα βάση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν υπάρχουν αποθηκευμένα πυρηνικά, με το μεγαλύτερο μέρος του πυρινικού οπλοστασίου να στεγάζεται στη βάση του Ιντσιρλίκ.

Follow @christos_mich

Keywords
Αναζητήσεις
μεγάλη αγελάδα στην τουρκια
Τυχαία Θέματα