ΑΠΟΕΛ: Με τη βαλίτσα γεμάτη αισιοδοξία

Η ευρωπαϊκή προοπτική του ΑΠΟΕΛ περνάει από τη Νορβηγία. Οι πρωταθλητές μας ταξιδεύουν σήμερα το πρωί (09:00) στο Τρόντχαϊμ (4η μεγαλύτερη πόλη της χώρας) ενόψει της πρώτης από τις δύο αναμετρήσεις με τη Ρόζενμποργκ. Την Τετάρτη, λοιπόν, η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν θα επιζητήσει να θέσει τις βάσεις και να ολοκληρώσει την πρόκριση στον επαναληπτικό του ΓΣΠ.

Είναι δεδομένο πως

η πρόκριση θα κριθεί στο δεύτερο παιγνίδι, αλλά είναι σημαντικό για τον ΑΠΟΕΛ να βρει το εκτός έδρας γκολ που θα αλλάξει κάπως τις ισορροπίες. Με αυτό το σκεπτικό θα παραταχθούν οι έντεκα που θα επιλέξει ο Δανός τεχνικός, ο οποίος θεωρεί πως η ομάδα του θα είναι ακόμα καλύτερη σε σχέση με ματς του προηγούμενου γύρου. Άλλωστε, οι ποδοσφαιριστές έβαλαν δύο επίσημα παιγνίδια στα πόδια τους, ενώ τις προάλλες στο φιλικό με τη Δόξα ο Κρίστιανσεν είδε με ικανοποίηση τα νέα αποκτήματα να δηλώνουν ετοιμοπόλεμα. Μόνο ο Λάγος είναι κάπως πίσω σε σχέση με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, ωστόσο και διαφορετικά να ήταν, δεν θα είχε δεδομένη θέση στην ενδεκάδα, μιας και ο Αλεξάνδρου έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

Ως εκ τούτου, ο αρχηγός του ΑΠΟΕΛ είναι αυτός που θα καλύψει το αριστερό άκρο της άμυνας. Από την άλλη υπάρχει ερωτηματικό στη δεξιά πλευρά. Στο τελευταίο παιγνίδι προτιμήθηκε ο Σέρτζιο, άρα φυσιολογικά η θέση παίζεται μαζί με τον Μιλάνοφ. Στα στόπερ, οι Αστίθ και Καρλάο έχουν το προβάδισμα, καθώς ο Κρίστιανσεν δεν αρέσκεται να αλλάζει από παιγνίδι σε παιγνίδι τους κεντρικούς του αμυντικούς αν δεν προκύπτουν προβλήματα. Απ’ εκεί και πέρα ο Μοράις θα είναι ο ανασταλτικός μέσος και το ερώτημα που προκύπτει είναι κατά πόσο θα προτιμήσει στην ενδεκάδα άλλον έναν ποδοσφαιριστή με πρώτο μέλημα τα ανασταλτικά του καθήκοντα, ή αν θα προτιμηθούν δύο οργανωτικοί μέσοι σε σχηματισμό 4-1-4-1, το οποίο εμπιστεύτηκε στα δύο επίσημα παιγνίδια. Σε κάθε περίπτωση, οι Βινίσιους και Ντε Βινσέντι είναι οι παίκτες που ενδέχεται να συμπληρώνουν την τριπλέτα στον άξονα. Στην επίθεση θα αγωνιστεί ο Σωτηρίου, παρόλο που είναι έτοιμος και ο Ντε Καμάργκο. Ο Βραζιλιάνος θα μείνει στον πάγκο, αλλά θεωρείται δεδομένο ότι στη διάρκεια του αγώνα θα κάνει ντεμπούτο. Στα φτερά της επίθεσης με την έλευση του Γιαννιώτα υπάρχει πληθώρα επιλογών. Υπάρχει και ο Αλωνεύτης αλλά και οι Εφραίμ - Βάντερ για δύο θέσεις.

Επί της ουσίας, σε όλες τις θέσεις υπάρχουν πολλές επιλογές, ώστε ο τεχνικός ηγέτης των «γαλαζοκιτρίνων» να επιλέξει μια δυνατή ενδεκάδα που θα κάνει όλα όσα χρειάζονται για να εξασφαλιστεί το θετικό αποτέλεσμα. Υπάρχει και η εμπειρία και ο ενθουσιασμός για διάκριση. Αυτό που απομένει είναι να δούμε σε ποιο βαθμό θα ανταποκριθούν οι ποδοσφαιριστές απέναντι σε μια δυσκολοκατάβλητη ομάδα, που στην έδρα της έχει μεγάλη δυναμική. Ήδη οι ποδοσφαιριστές έχουν εικόνα για την επικείμενή τους αντίπαλη, ενώ στη Νορβηγία αναμένεται πως η τεχνική ηγεσία θα αναλύσει μέσω βίντεο ακόμα περισσότερα πράγματα του τρόπου παιγνιδιού της Ρόζενμποργκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα