Δείπνο Αβέρωφ – Ταλάτ: Η κοινή τους διαπίστωση

O Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού μαζί με τη σύζυγό του παρέθεσαν χθες βράδυ δείπνο στον πρώην ηγέτη της τ/κ κοινότητας Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και τη σύζυγό του Όγια Ταλάτ. Το δείπνο πραγματοποιήθηκε στην οικία του Προέδρου του ΔΗΣΥ.

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ:

"Κατά τη διάρκεια του δείπνου, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τον κ. Ταλάτ για την παρούσα φάση του κυπριακού, καθώς και για τις προσπάθειες επανέναρξης των διαπραγματεύσεων.

Κοινή διαπίστωση είναι ότι μοναδική εφικτή οδός είναι η επανέναρξη και θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων

στη συμφωνημένη βάση για επίλυση του Κυπριακού. Η Κύπρος είναι πολύ μικρή για να παραμένει διχοτομημένη, και αρκετά μεγάλη για να αποτελέσει την κοινή πατρίδα όλων των Κυπρίων. Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Αρμενίων, Μαρωνιτών και Λατίνων. Σε αυτή τη βάση, αυτό που προέχει το αμέσως επόμενο διάστημα είναι η συμφωνία στους όρους αναφοράς για επανέναρξη της διαδικασίας.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού δεν συμβιβάζεται με την ιδέα της διχοτόμησης και της παγίωσης των τετελεσμένων της κατοχής. Αναλαμβάνοντας την ευθύνη που του αναλογεί, θα αναλώσει το άπαν των δυνάμεών του για να υποβοηθήσει την επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό και να στηρίξει τις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας για την επίτευξη του στόχου αυτού".

Keywords
Τυχαία Θέματα