ΓεΣΥ: Πότε θα εγγραφούμε και πώς

Μεγάλη εκστρατεία, η οποία θα αποκτήσει πιο εντατική μορφή τον Ιανουάριο, ξεκινά ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας, σχετικά με την ενημέρωση των πολιτών για το ΓεΣΥ.

Όπως ανέφερε η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας Έφη Καμίτση, στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο», αναμένεται να αρχίσει τη λειτουργία του και το Κέντρο Εξυπηρέτησης του ΓεΣΥ, από το οποίο οι πολίτες θα ενημερώνονται σχετικά με το νέο σύστημα υγείας.

Η πρώτη φάση του ΓεΣΥ θα τεθεί

σε εφαρμογή την 1η Ιουνίου, ωστόσο οι αποκοπές θα γίνονται από την 1η Μαρτίου και οι υπηρεσίες που θα προσφέρονται θα είναι εξωνοσοκομειακές.

Όπως ανέφερε η κ. Καμίτση, οι πολίτες θα εγγραφούν στον προσωπικό τους ιατρό είτε διαδικτυακά και η επιλογή του ιατρού θα εναπόκειται στον ασθενή, σε όλες τις φάσεις του συστήματος.

Από την εφαρμογή του ΓεΣΥ, αναμένεται να μειωθούν και οι λίστες αναμονής, όπως σημείωσε.

Όσον αφορά τις ασφάλειες υγείας, η κ. Καμίτση τόνισε ότι εναπόκειται στην κρίση του κάθε πολίτη εάν θα τις διατηρήσει ή όχι.

Οι πολίτες, σημείωσε, θα κληθούν από τις αρχές του νέου έτους να εγγραφούν στο νέο σύστημα.

Η εγγραφή γίνεται ανεξαρτήτως εισοδήματος, πρόσθεσε.

Το νέο σύστημα της Κύπρου, είπε, έχει στοιχεία από το Γαλλικό, το Ολλανδικό και το Γερμανικό.

Τέλος, ανέφερε πως το ποσοστό που θα αποκόπτεται από εργαζόμενους, αυτοεργοδοτούμενους και εργοδότες δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα