Κομοτηνή:Αμαξοστοιχία παρέσυρε και σκότωσε μετανάστες

14:37 27/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τραγική κατάληξη είχε το «κυνήγι» του ονείρου μιας νέας ζωής, για τουλάχιστον τέσσερις μετανάστες, καθώς χθες το βράδυ παρασύρθηκαν από την διερχόμενη αμαξοστοιχία του ΟΣΕ και διαμελίστηκαν.Το περιστατικό έγινε αντιληπτό ώρες μετά από τον οδηγό της πρωινής διερχόμενης αμαξοστοιχίας, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη Κομοτηνή(τρένο που αφήνει το σταθμό της Πρωτεύουσας του Έβρου στις 06:30 το πρωί).

Λίγο πριν την διασταύρωση

της Βέννας, του δήμου Μαρώνειας Σαπών, στο ύψος του οικισμού Φύλακα, εντόπισε διαμελισμένα πτώματα πάνω και εκατέρωθεν της σιδηροδρομικής γραμμής. Το τρένο ακινητοποιήθηκε αμέσως και στο χώρο μετέβη κλιμάκιο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης για την διερεύνηση της υπόθεσης. Στη θέα των διαμελισμένων σωμάτων ακόμη και οι πιο έμπειροι σε τέτοιου είδους υποθέσεις συγκλονίστηκαν.

Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ Κομοτηνής του Διοικητή της ΠΥ της ΒΙΠΕ Κομοτηνής, του κ. Χατζηγιαννάκη (που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο χώρο) το τραγικό συμβάν σημειώθηκε τις βραδινές ώρες χωρίς καν να γίνει αντιληπτό. Επί τόπου έσπευσαν διασώστες του ΕΚΑΒ οι οποίοι μετέφεραν τα διαμελισμένα σώματα στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής προκειμένου ο Ιατροδικαστής να κάνει εκτίμηση για τον αριθμό των ατόμων, το φύλλο και την ηλικία. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τέσσερις νεκρούς, άνδρες, νεαρής ηλικίας, πιθανότητα μετανάστες, καθώς οι μετανάστες, που διέρχονται την περιοχή ακολουθούν άλλοτε τις γραμμές των τρένων κι άλλοτε το οδικό δίκτυο στην προσπάθεια τους να φθάσουν στο κέντρο.

Μετά από καθυστέρηση εξήντα περίπου λεπτών το δρομολόγιο του τρένου συνεχίστηκε δεδομένου ότι μετέφερε επιβάτες και βάση σχετικής παραγγελίας της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, το δρομολόγιο σε τέτοιου είδους περιπτώσεις δεν διακόπτεται, καθώς πρέπει να πραγματοποιηθεί. Αξίζει να σημειωθεί πως παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε και το Καλοκαίρι στον Έβρο, τότε είχαν βρει τραγικό θάνατο δύο μετανάστες και τραυματίστηκε σοβαρά ένας.

ρεπορτάζ κείμενο φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα