Άσκηση της ΕΦ με πραγματικά πυρά στη μνήμη Τ. Μάρκου (ΦΩΤΟ)

Έληξε λίγο πριν το μεσημέρι στον Κάμπο του Μύλου, μεγάλη άσκηση με πραγματικά πυρά της 2ας Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού της Εθνικής Φρουράς, με διοικητή τον ταξίαρχο Μάριο Μακρυγιάννη. Επωνυμία της άσκησης: «ΤΑΜΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ - Υποστράτηγος Τάσος Μάρκου», στην ιερή μνήμη του ηρωικού το ‘74 Ταγματάρχη Τάσου Μάρκου, αγνοούμενου, από τον Αττίλα 2.

- Γυναίκα υπαξιωματικός, χειρίστρια αντιαρματικού πυραύλου ΜΙΛΑΝ, έπληξε επιτυχώς απενεργοποιημένο

παλιό άρμα μάχης ΑΜΧ-30. Διοικητής της μονάδας των αντιαρματικών, ο γιος του ήρωα Τάσου Μάρκου, ο αντισυνταγματάρχης Πάρις Τ. Μάρκου.

- Η άσκηση περιλάμβανε καταιγισμό πυρών όλων των όπλων, σε επίθεση Τακτικού Συγκροτήματος Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων.

- Σ’ αυτήν, έλαβαν μέρος Εθνοφύλακες των Λόχων Κατοικημένων Τόπων της περιοχής, μηχανοκίνητες μονάδες πεζικού, τεθωρακισμένων, πυροβολικού, λόχος βαρέων όπλων, λόχος μηχανικού, τα επιθετικά ΜΙ-35 και τα αντιαρματικά Γκαζέλ ελικόπτερα της Ε.Φ., καθώς και αλεξιπτωτιστές ελευθέρας πτώσεως της Διοίκησης Καταδρομών, που έκαναν το άλμα τους από ελικόπτερο Αγκούστα Γουέστλαντ, με επηρμένες στο σώμα τους τη γαλανόλευκη ελληνική σημαία του έθνους και τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Την τελική φάση της άσκησης παρακολούθησε ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης μαζί με τον Αρχηγό της Ε.Φ. αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη, τον Υπαρχηγό ΓΕΕΦ αντιστράτηγο Ανδρέα Μαρκίδη, τον Διοικητή της ΕΛΔΥΚ συνταγματάρχη Προκόπη Μαυραγάνη, άλλων ανώτατων αξιωματικών της ΕΦ, καθώς και οι κοινοτάρχες των πέριξ χωρίων.

Η γυναίκα υπαξιωματικός χειρίστρια αντιαρματικού πυραύλου Μίλαν.

Νεαροί Εθνοφρουροί χειριστές εποχούμενου πολυβομβιδοβόλου 40 χλστ.

Ο Υπ. Αμ. Χρ. Φωκαΐδης με τον Α/ΓΕΕΦ αντιστράτηγο Λεοντάρη και τον διοικητή της ασκούμενης Ταξιαρχίας, ταξίαρχο Μάριο Μακρυγιάννη.

Αντιαρματικό ελικόπτερο Γκαζέλ πάνω από τα μαχόμενα τεθωρακισμένα

Διασώστης κατέρχεται με σχοινί από το υπεριπτάμενο Αγκούστα Γουέστλαντ για την ταχεία μεταφορά βαριά τραυματισμένου πολεμιστή.

Καταδρομέας αλεξιπτωτιστής ελευθέρας πτώσεως με τη γαλανόλευκη σημαία του έθνους.

Keywords
Τυχαία Θέματα