Επ. Λιλλήκα: Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού

Σε Ανακοίνωση Τύπου, το επιτελείο Γιώργου Λιλλήκα αναφέρει ότι ο υποψήφιος για την προεδρία της δημοκρατίας επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γιώργος Λιλλήκας, επισκέφθηκε σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Ακολουθούν απομαγνητοφωνημένες δηλώσεις.

Από την περιοδεία μας στα κρατικά νοσηλευτήρια, βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι ενώ βρισκόμαστε ένα σκαλοπάτι πριν από την έναρξη εφαρμογής της πρώτης φάσης του ΓΕΣΥ,

επείγει το ταχύτερο δυνατό να ξεκινήσει η στελέχωσή τους σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Επείγει, επίσης, να γίνει ένα χρονοδιάγραμμα για τη δημιουργία ή την επέκταση της υποδομής των κρατικών νοσηλευτηρίων και του εμπλουτισμού τους σε τεχνολογία, έτσι ώστε να μπορούν τα κρατικά μας νοσηλευτήρια, με την εφαρμογή του ΓΕΣΥ, να εμπλακούν σε έναν υγιή ανταγωνισμό με τον ιδιωτικό τομέα.

Δεν θα πρέπει να αφεθούν να μπουν στο νέο περιβάλλον με την υφιστάμενη υποδομή και με ελλείψεις σε ιατρικό ή νοσηλευτικό προσωπικό.

Κάτι τέτοιο θα αποβεί μοιραίο για τα κρατικά μας νοσηλευτήρια.

Για αυτό και όσον μας αφορά, όπως μέχρι σήμερα συνεργαστήκαμε με τον Υπ. Υγείας, θα το πράξουμε και τώρα, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε, να συμβάλουμε στο να διαμορφωθεί ένα χρονοδιάγραμμα που θα οδηγήσει στην επίλυση όλων αυτών των προβλημάτων, έτσι ώστε να είναι έτοιμα τα κρατικά νοσηλευτήρια, αλλά και ταυτόχρονα και κυρίως, να μπορούν οι ασθενείς να εξυπηρετούνται σε σύντομο χρόνο, για έχουν την καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών, που το δικαιούνται.

Keywords
Τυχαία Θέματα