O πυροτεχνουργός Σιακαλλής για δικαίωση Υπολοχαγού Χαραλάμπους

Έπρεπε να περάσουν 9 ολόκληρα χρόνια για να δικαιωθεί η οικογένεια του υπολοχαγού Χαράλαμπου Χαραλάμπους, η οποία κατέθεσε αγωγή εναντίον της Εθνικής Φρουράς για τα αίτια θανάτου του Ε/κ αξιωματικού.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», το Δικαστήριο αποφάσισε ότι η έκρηξη οφειλόταν σε ελαττωματικό υλικό και όχι σε λανθασμένο χειρισμό, και επιδίκασε συνολικές αποζημιώσεις ύψους 105 χιλιάδων ευρώ.

Μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο πυροτεχνουργός Αντώνης

Σιακαλλής είπε πως μετά από αίτημα της ίδιας της οικογένειας έκανε τότε σχετικές έρευνες και διαπίστωσε ότι το συγκεκριμένο είδος των πυρομαχικών παρουσίαζε ένα σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία του.

«Ενημέρωσα επίσημα τους αρμόδιους και πράγματι διαπιστώθηκε ότι το 60% του συνόλου των πυρομαχικών είχαν παρουσιάσει ένα ελάττωμα που τα καθιστούσαν επικίνδυνα για χρήση από προσωπικό της Ε.Φ. Αποσύρθηκαν τα συγκεκριμένα πυρομαχικά και καταστράφηκαν».

Ο κ. Σιακαλλής εξέφρασε τη λύπη του για τον τρόπο με τον οποίο η Ε.Φ. χειρίστηκε το περιστατικό. «Το περιστατικό έπρεπε να εξεταστεί εις βάθος από τους ειδικούς της Ε.Φ., που είναι οι πυροτεχνουργοί και η Διεύθυνση Ειδικού Πολέμου. Δυστυχώς, τότε έτρεξαν όλοι να επιρρίψουν τις δικές τους ευθύνες σε έναν αξιωματικό της Ε.Φ., λέγοντας πως έκανε λάθος και δεν φταίνε τα πυρομαχικά. Αντί να κάτσουν να δουν και να ελέγξουν τα πυρομαχικά με λεπτομέρεια, τα άφησαν για δυο χρόνια και το εντόπισε [το πρόβλημα] άλλος αξιωματικός που δεν είχε σχέση με τη βολή και μου το επεσήμανε», εξήγησε.

Keywords
Τυχαία Θέματα