Με 3 καταθέσεις συνεχίζει τις εργασίες της η Ερευνητική για ΣΚΤ

Τρεις καταθέσεις θα λάβει η Ερευνητική Επιτροπή στις 3 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο της διερεύνησης για την κατάρρευση του Συνεργατισμού.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Επιτροπής, τη Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου, θα καταθέσουν ο Σταύρος Ιακώβου, εκτελών χρέη Γενικού Διευθυντή της ΚΕΔΙΠΕΣ, ο Βαρνάβας Κουρουνάς, Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής της Altamira Asset Management (Cyprus) και ο Δημήτρης Φιλιππίδης, πρώην Διευθυντής Διαχείρισης Ακινήτων και Επενδύσεων της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας.

Να

σημειωθεί πως οι Σταύρος Ιακώβου και Βαρνάβας Κουρουνάς έχουν ήδη παρουσιαστεί δύο φορές ενώπιον της Ερευνητικής. Στη νέα του κατάθεση, ο κ. Ιακώβου θα καταθέσει ως ΓΔ της ΚΕΔΙΠΕΣ, αφού, όπως έχει διευκρινίσει η Επιτροπή, στους όρους εντολής της περιλαμβάνεται και η Συνεργατική Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (ΣΕΔΙΠΕΣ), η διάδοχος οντότητα και της ΣΚΤ και η θυγατρική της ΚΕΔΙΠΕΣ.

Εξάλλου, η Ερευνητική έχει ορίσει και νέα ακρόαση για τις 17 Δεκεμβρίου, κατά την οποία ενδεχομένως να κληθεί εκ νέου ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, «υπό το φως των πληροφοριών και των εγγραφών που θα ληφθούν από τις ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές».

Μέχρι στιγμής, η Ερευνητική Επιτροπή έχει λάβει τις προφορικές καταθέσεις 73 μαρτύρων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα