Η Σάρα Πέιλιν έχει ξεκινήσει μια περιοδεία με λεωφορείο

Η Σάρα Πέιλιν έφτασε στη Φιλαδέλφεια κατά την τρίτη ημέρα μιας μυστηριώδους περιοδείας, που κάνει τα μέσα ενημέρωσης να αναρωτιούνται αν θα διεκδικήσει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Πέιλιν που ξεκίνησε την οδική της περιοδεία από την Ουάσινγκτον, αρνείται να αποκαλύψει το δρομολόγιό της, προφανώς σε αντίποινα για την εχθρική αντιμετώπιση που θεωρεί ότι είχε από τα μίντια το 2008.

«Δεν θέλω να παίξω τη γάτα και τον ποντικό», είπε. Όπως επισημαίνει όμως η Γκάρντιαν, η τακτική έχει λειτουργήσει θεαματικά
υπέρ της, με τους ρεπόρτερ να προσπαθούν να μαντέψουν ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός της. Διατυπώνονται εικασίες, πέφτουν στοιχήματα, ενώ υπάρχει και σχετική σελίδα στο Twitter με τίτλο «wheressarah».

Όταν τελικώς οι δημοσιογράφοι την εντοπίζουν, η πρώτη ερώτηση που της κάνουν είναι αν προτίθεται να διεκδικήσει το χρίσμα ώστε να είναι αντίπαλη του Ομπάμα στις εκλογές του 2012. «Δεν ξέρω», απαντά εκείνη. «Ειλικρινά δεν ξέρω». Παραδέχεται πάντως ότι σκέφτεται τι είδους προεκλογική εκστρατεία θα έκανε αν αποφάσιζε να είναι υποψήφια. «Θα ήταν μη παραδοσιακή και αντισυμβατική», είπε. Κάτι σαν την περιοδεία της.

Χθες το βράδυ, η Πέιλιν έκανε μια σύντομη επίσκεψη στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος σκεπτόταν μέχρι πριν από λίγο καιρό να διεκδικήσει κι αυτός το χρίσμα. Μπαίνοντας στο συγκρότημα Trump Tower της Νέας Υόρκης, χαιρέτησε τους τουρίστες και είπε αστειευόμενη στους δημοσιογράφους ότι θα ζητήσει από τον Τραμπ να σταματήσει να χρηματοδοτεί το Δημοκρατικό Κόμμα.

Στη διάρκεια της περιοδείας της, η πρώην υποψήφια για την αντιπροεδρία έχει σταματήσει επίσης μέχρι στιγμής στην Ουάσινγκτον και τη Βαλτιμόρη. Θα μεταβεί χωρίς αμφιβολία και στη Βοστώνη, έδρα του Tea Party. Κυκλοφορεί όμως η φήμη ότι θα επισκεφθεί και το Νιου Χαμσάιρ, όπου θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος της αντιπαράθεσης των υποψηφίων για το χρίσμα. Κάτι τέτοιο θα επιβεβαιώσει τις υποψίες ότι ο στόχος όλης αυτής της περιοδείας είναι να ενισχύσει τις φιλοδοξίες της για την προεδρία.

Η Πέιλιν, που συνοδεύεται από τον σύζυγό της και την υπόλοιπη οικογένεια, έχει δώσει μόνο μία συνέντευξη, στην Γκρέτα Βαν Σάστερν του Fox, τη μοναδική δημοσιογράφο που της έχει επιτραπεί να λάβει μέρος στην περιοδεία. Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν αποκαλύπτει το δρομολόγιό της στους δημοσιογράφους, απάντησε: «Αυτοί θέλουν έτοιμα πράγματα, ένα πρόγραμμα, ένα δρομολόγιο, αλλά εγώ θα ήθελα να τους βάλω να δουλέψουν λίγο. Αν κάνουν λίγη έρευνα, θα βρουν απαντήσεις στα ερωτήματά τους».

Το παιχνίδι αυτό εξηγεί εν μέρει το ενδιαφέρον που δείχνουν και πάλι τα μέσα ενημέρωσης για την Πέιλιν. Σε αυτό συμβάλλει όμως χωρίς αμφιβολία και η απολύτως υποτονική συζήτηση που γίνεται μέχρι στιγμής για τις υποψηφιότητες του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Ο Μιτ Ρόμνεϊ, πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, αναμένεται να ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του αύριο στο Νιου Χαμσάιρ. Δημο
Keywords
Τυχαία Θέματα