Τι θα γίνει αν παραιτηθούν οι βουλευτές του Καρατζαφέρη

Εκλογές θα γίνουν μόνο σε τοπικό επίπεδο και εφόσον παραιτηθούν όλοι οι βουλευτές του ΛΑΟΣ και οι αναπληρωματικοί τους σε όλες τις περιφέρειες, στις οποίες το κόμμα έχει έδρες και οι εκλογές θα αφορούν τις κενές έδρες, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος,
όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις σημερινές δηλώσεις του Προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη περί αποχώρησης του κόμματός του από τη Βουλή.

Πάντως εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για το αν ο κ. Γ. Καρατζαφέρης θα υλοποιήσει τη δήλωσή του, καθώς, όπως είπε, κάτι τέτοιο δεν θα βοηθούσε σε τίποτα.

Αν κάτι θα βοηθούσε, πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος - συνδέοντας τις δηλώσεις αυτές με τα όσα έγιναν χθες το βράδυ στη Βουλή - θα ήταν η ομαλή προσέλευση και αποχώρηση των βουλευτών και δήλωσε εξόχως ταπεινωμένος και εξοργισμένος, ως Έλληνας πολίτης, βλέποντας τους βουλευτές να αποχωρούν από τον Εθνικό Κήπο.

Κάποιοι, τόνισε ο κ. Πάγκαλος, θα έπρεπε να έχουν την ευθύνη γι' αυτά που γίνονται, επιρρίπτοντας, εμμέσως αλλά σαφέστατα, την ευθύνη αυτή στους "διοργανωτές".

Πρόσθεσε ότι η εντύπωση ήταν ότι αυτό που γίνεται στο Σύνταγμα είναι κάτι ανωτάτου επιπέδου, αλλά έφερε τη χθεσινή 'παραφυάδα', η οποία πρέπει να αποδοκιμαστεί. Αλλιώς θα μπαίνουμε στη Βουλή ελεγχόμενοι από αυτούς που θα είναι στην πόρτα και θα επιτρέπουν την είσοδο σε όποιον βουλευτή τους αρέσει, είπε.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Πάγκαλος ανέφερε ότι οι "αγανακτισμένοι" δεν έχουν εκπροσώπους για να του μεταφέρουν το κλίμα και ότι ο ίδιος συνομιλεί με πολλούς γνωστούς του.

Κατηγόρησε όσους προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν προηγούμενες δηλώσεις του για να δημιουργήσουν προβλήματα με πρόσωπα. Και σημείωσε ότι ένα αυθόρμητο και συμπαθές κίνημα, όπως αυτό, ή θα αποκτήσει έναν πολιτικό στόχο ή θα αποσυντεθεί.

Τέλος, ο κ. Πάγκαλος κάλεσε τους δημοσιογράφους να σκεφθούν τι θα γινόταν, αν η κυβέρνηση έκλεινε τα γραφεία της και θα έπρεπε να αποφασίσει για το τι θα γίνει η συνέλευση του Συντάγματος.


Ο καθηγητής Κώστας Χρυσόγονος για τις δηλώσεις Καρατζαφέρη περί εκλογών

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο παραίτησης του βουλευτή επικρατείας του ΛΑΟΣ, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, δήλωσε: «Η παραίτηση βουλευτή Επικρατείας και όλων των αναπληρωματικών του από ψηφοδέλτιο του ιδίου κόμματος οδηγεί, σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, στην προκήρυξη αναπληρωματικών εκλογών, ενιαία, σε όλη την επικράτεια, με αντικείμενο τη μοναδική αυτή έδρα», τονίζει ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Κώστας Χρυσόγονος.

Συγκεκριμένα, με αφορμή τη δήλωση του Προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, σχετικά με την πρόθεσή του να ζητήσει την παραίτηση του βουλευτή Επικρατείας του ΛΑΟΣ και των αναπληρωτών του, ώστε να προχωρήσουμε σε εθνικές εκλογές, ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης Κώστας Χρυσόγονος, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημειώνει επίσης ότι «το κύριο ζήτημα, ωστόσο, από την άπο
Keywords
Τυχαία Θέματα