Φως στη δολοφονία των δύο αστυνομικών

Μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ σε συνεργασία με την ΕΥΠ προσήχθησαν στην Ασφάλεια Αττικής 35 άτομα, όπου- αφού εξετάστηκαν- εξιχνιάστηκε το περιστατικό της δολοφονίας των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, στου Ρέντη, και η προηγηθείσα ληστεία στο περίπτερο στο Μενίδι. Αναμένονται λεπτομερείς ανακοινώσεις αργότερα.

Η ΕΛ.ΑΣ αναμένεται να προχωρήσει σε 14 συλλήψεις.

Πληροφορίες
αναφέρουν ότι ο εντοπισμός των δραστών προήλθε από τηλεφωνικές υποκλοπές μέσω του συστήματος της ΕΥΠ, αλλά και από την ανάλυση δείγματος DNA που βρέθηκε σε κηλίδες αίματος, κοντά στο σημείο όπου οι δράστες εγκατέλειψαν το κλεμμένο Volvo.

Οι βασικοί ύποπτοι φέρονται να είναι δύο άτομα αλβανικής καταγωγής και δύο ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Σύμφωνα με πληροφορίες οι προσαγωγές έγιναν κατά τη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων στην Ανάβυσσο, τα Άνω Λιόσια, τον Ασπρόπυργο και την Ελευσίνα.

Το χρονικό της εκτέλεσης
Το τραγικό περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια καταδίωξης υπόπτων στην περιοχή του Ρέντη, την 1η Μαρτίου. Είχε προηγηθεί καταγγελία για ληστεία περιπτέρου στην περιοχή του Μενιδίου, την οποία φέρονται να διέπραξαν τρεις οπλισμένοι με καλάσνικοφ άνδρες, που στη συνέχεια διέφυγαν με τζιπ.

Οι αστυνομικοί της "ΔΙΑΣ" που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες εντόπισαν το ύποπτο αυτοκίνητο κοντά στη λεωφόρο Κηφισού και το ακολούθησαν. Το όχημα μπήκε σε παράδρομο της λεωφόρου, στο ύψος της Λαχαναγοράς, στο ρεύμα προς Πειραιά. Οι αστυνομικοί είχαν προηγουμένως καλέσει για ενισχύσεις και στο σημείο έφτασαν ακόμη τέσσερις συνάδελφοί τους.

Το συμβάν σημειώθηκε δίπλα στη συμβολή των οδών Περικλέους και Παντελή Νικολαϊδη. Το τζιπ, σύμφωνα με τα λεγόμενα των αστυνομικών, μπήκε ανάποδα στην οδό Περικλέους όπου οι δράστες έστησαν ενέδρα στους αστυνομικούς και ακολούθησαν οι πυροβολισμοί. Συγκεκριμένα, οι κακοποιοί "γάζωσαν" τους αστυνομικούς με καλάσνικοφ και πιστόλι.

Ο ένας εκ των νεαρών αστυνομικών μεταφέρθηκε νεκρός με σφαίρα στο κεφάλι, στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας. Γύρω στις δέκα το βράδυ και ο δεύτερος συνάδελφός του, έχασε τη μάχη για τη ζωή. Οι δύο άλλοι αστυνομικοί νοσηλεύτηκαν χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους.

Πρόκειται για τον 22χρονο Γιώργο Σκυλογιάννη και τον 23χρονου Γιάννη Ευαγγελινέλη.

ΠΗΓΗ: nooz.gr
Δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας
Στο πλαίσιο των ερευνών για την εξιχνίαση της δολοφονίας των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. από τέσσερις (4) δράστες, οι οποίοι προηγουμένως είχαν ληστέψει περίπτερο στο Μενίδι και καταδιώκονταν προκειμένου να συλληφθούν, ύστερα από συντονισμένες, διαδοχικές και αναίμακτες επιχειρήσεις της Ασφάλειας Αττικής, της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Ε.Κ.Α.Μ, προσήχθησαν στην Ασφάλεια Αττικής και εξετάστηκαν τριάντα πέντε (35) άτομα. Οι επιχειρήσεις έγιναν σε Πέραμα, Μενίδι, Παλαιό Φάληρο, Θησείο και Καλλιθέα.

Στη διαδικασία της έρευνας και της ανάλυσης πληροφοριών, στοιχείων κ
Keywords
Τυχαία Θέματα