Επιμένουν στην απεργία

«Να αγνοήσουν τις απειλές και να συμπαραταχθούν στο Σωματείο» καλεί τους εργαζόμενους στα Ελληνικά Πετρέλαια, με σημερινή της ανακοίνωση, η Ομοσπονδία των εργαζομένων στα διυλιστήρια και τη χημική βιομηχανία. Η Ομοσπονδία επιμένει στις κινητοποιήσεις και επιτίθεται στη διοίκηση των ΕΛΠΕ, ενώ με αφορμή τη θέση της εταιρίας ότι η απεργία είναι παράνομη, αναφέρει ότι «ο πρόεδρος,
ο διευθύνων σύμβουλος και οι παρατρεχάμενοί τους δεν είναι δικαστές και δεν είναι αρμόδιοι να κρίνουν τι είναι νόμιμο και τι παράνομο». Αναφέρει τέλος, ότι έχει ξεκινήσει διαδικασία συνεννόησης με το περιφερειακό δίκτυο συνδικάτων ενέργειας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Κύπρος, FYROM, Μαυροβούνιο, Σερβία) «για να συγκροτήσει κοινό απεργιακό μέτωπο ώστε να αντιμετωπίσουμε από κοινού και συντονισμένα την επίθεση που δεχόμαστε».
"Συνδικαλιστές παρεμβαίνουν παράνομα"
Πηγές της διοίκησης ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι θα ληφθούν όλα τα νόμιμα μέτρα για τη διασφάλιση των συμφερόντων της εταιρίας. Ανέφεραν δε ότι ενώ η πλειοψηφία των εργαζομένων είναι στις θέσεις τους και δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των διυλιστηρίων, «συνδικαλιστές παρεμβαίνουν παράνομα προσπαθώντας να παρεμποδίσουν την ασφαλή λειτουργία των μονάδων, πιέζοντας αφόρητα τους εργαζόμενους». Νωρίτερα, η Ομοσπονδία διυλιστηρίων και χημικής βιομηχανίας κάλεσε τους εργαζόμενους «να αγνοήσουν τις απειλές και να συμπαραταχθούν στο Σωματείο».
Keywords
Τυχαία Θέματα