Δισεκατομμυριούχος στηρίζει τον Μεντβέντεφ

Ο ρώσος δισεκατομμυριούχος Μιχαήλ Προχόροφ ενδέχεται να ηγηθεί πολιτικού κόμματος που τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας του προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ για δεύτερη θητεία, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα.

Ο Προχόροφ, ο οποίος χαρακτηρίζεται από το περιοδικό Finans ως ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στη Ρωσία με περιουσία 22,7 δισεκατομμύρια δολάρια, ενημέρωσε τους συνεργάτες του
σε επιστολή του που διέρρευσε στην εφημερίδα Komsomolskaya Pravda ότι είναι έτοιμος να ηγηθεί του κόμματος "Δεξιά Υπόθεση".

"Αν όσοι από εμάς που έχουμε τα μέσα και την επιθυμία να ζούμε στη Ρωσία δεν επιχειρήσουμε να αλλάξουμε τίποτα, τότε τίποτα δεν θα αλλάξει," έγραψε η εφημερίδα ότι αναφέρει ο Προχόροφ στην επιστολή του.

Επίσης αναφέρεται ότι η αδελφή του, μία από τις στενότερες συμβούλους του, του είχε προτείνει να ασχοληθεί με την πολιτική.

Πηγή που πρόσκειται στον όμιλο ONEXIM του Προχόροφ επιβεβαίωσε την ύπαρξη της επιστολής, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

Ερωτηθείς αν ο Προχόροφ θα ηγηθεί της "Δεξιάς Υπόθεσης", ο αντιπρόεδρος του κόμματος Λεονίντ Γκόζμαν δήλωσε στο Ρόιτερς: "Δεν το αποκλείω, αλλά υπάρχουν κι άλλες εκδοχές."

"Στόχος μας είναι να πάψει να υπάρχει το μονοπώλιο εξουσίας της Ενωμένης Ρωσίας," είπε ο Γκόζμαν τηλεφωνικώς.

Αν επιβεβαιωθεί το δημοσίευμα, ο Προχόροφ θα είναι ο ρώσος επιχειρηματίας με την μεγαλύτερη επιρροή που θα στηρίζει ανοιχτά ένα κόμμα το οποίο ζητεί να θέσει ξανά υποψηφιότητα για την προεδρία ο Μεντβέντεφ.

Ο πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρόεδρος Μεντβέντεφ δεν έχουν διευκρινίσει ποιός από τους δύο θα είναι υποψήφιος για την προεδρία παρότι ο Πούτιν έχει δημιουργήσει ένα νέο κίνημα με στόχο τη διεύρυνση της βάσης του κυβερνώντος κόμματος πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου.

Η "Δεξιά Υπόθεση", η οποία έκανε έκκληση τον Νοέμβριο του 2010 να θέσει υποψηφιότητα ο Μεντβέντεφ για την προεδρία στις εκλογές τον Μάρτιο του 2012, δεν διαθέτει έδρες στο κοινοβούλιο. Το σλόγκαν της είναι: "Ελευθερία, Ιδιοκτησία, Τάξη".
Keywords
Τυχαία Θέματα