Ο Τζόν Λίπσκι, το νέο "αφεντικό" του ΔΝΤ

Ο Τζόν Λίπσκι θα είναι ο αντικαταστάτης του Ντομνίκ Στρος Kαν, ο οποίος συνελήφθη από τις αμερικανικές διωκτικές αρχές με τη κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης κατά μίας 32χρoνης καμαριέρας στο ξενοδοχείο Sofitel, όπου διέμενε πριν αναχωρήσει για το αεροδρόμιο JFK ,προκειμένου να πάει στο Βερολίνο για προγραμματισμένη σύσκεψη με την γερμανίδα καγκελάριο, κ. Μέρκελ.
Η συνάντηση, βεβαίως, ματαιώθηκε μετά τις συγκεκριμένες εξελίξεις.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ουίλιαμ Μάρεϊ δήλωσε ότι ο Λίπσκι θα συναντηθεί με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΝΤ σήμερα την Κυριακή για να τα...
ενημερώσει για τις εξελίξεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι ο κύριος επόπτης των ημερήσιων εργασιών του ΔΝΤ.

«Σύμφωνα με τις καθιερωμένες διαδικασίες του ΔΝΤ, ο Τζον Λίπσκι, πρώτος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, ενεργεί ως διευθύνων σύμβουλος, όταν ο διευθύνων σύμβουλος δεν είναι στην Ουάσινγκτον DC», αναφέρει ο Μάρεϊ σε ανακοίνωσή του.

«Ο κ. Λίπσκι θα προεδρεύσει της άτυπης συνόδου του Διοικητικού Συμβουλίου», πρόσθεσε.

Ο Τζων Λίπσκι, που σπούδασε οικονομικά στο Wesleyan University και στη συνέχεια από το Stanford University έλαβε το μεταπτυχιακό και διδακτορικό του τίτλο, βρίσκεται στη θέση που πρώτου αναπληρωτή γενικού διευθυντή του ΔΝΤ απ΄ την 1η Σεπτεμβρίου του 2006.
Πριν καταλάβει τη συγκεκριμένη θέση, ήταν αντιπρόεδρος της the JPMorgan Investment Bank, όπου είχε τις αρμοδιότητες για τις διεθνείς δραστηριότητες της εταιρείας. Το νέο αφεντικό του ΔΝΤ έχει να επιδείξει ένα πλούσιο βιογραφικό, καθώς εκτός της JPMorgan Investment Bank, εργάσθηκε στη Chase Manhattan Bank, αλλά και στην Salomon Brothers, όπου ήταν ο επικεφαλής στο τμήμα αναλύσεων για την Ευρώπη, ενώ προηγουμένως είχε εργαστεί για δέκα χρόνια στο ΔΝΤ, συμβάλλοντας στην αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του, και διετέλεσε, κατά τη διετία 1978-1980 ο εκπρόσωπός του στη Χιλή.

http://www.dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα