Σε Eurogroup και Ecofin ο Παπακωνσταντίνου

Τους ομολόγους του στα Συμβούλια Eurogroup και Ecofin, που συνέρχονται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες, αναμένεται να ενημερώσει για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής και το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που μεταβαίνει στη βελγική πρωτεύουσα.

Με την
επιστροφή του στην Αθήνα, ο υπουργός θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας, στο πλαίσιο της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας για την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου, τον Ιούνιο. Στο τραπέζι των συζητήσεων των στελεχών της κυβέρνησης με την τρόικα, βρίσκονται η εξειδίκευση των μέτρων που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, καθώς και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, ύψους 50 δισ. ευρώ.

Στα Συμβούλια Eurogroup και Ecofin, προς συζήτηση θα τεθούν το θέμα της οικονομικής στήριξης στην Πορτογαλία, καθώς και η αξιολόγηση του οικονομικού προγράμματος προσαρμογής της Ιρλανδίας.

Παράλληλα, θα γίνει συζήτηση γενικής προσέγγισης για την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για τη διαφάνεια των ανοικτών πωλήσεων επί μετοχών και κρατικών χρεωστικών τίτλων.

Επίσης, αντικείμενο συζήτησης αναμένεται να αποτελέσουν και οι εξελίξεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα, ενόψει των stress tests στις ευρωπαϊκές τράπεζες. Ακόμη, οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών θα συναντήσουν εκπροσώπους των πέντε υποψήφιων προς ένταξη χωρών (Τουρκία, Κροατία, πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Μαυροβούνιο και Ισλανδία).
Keywords
Τυχαία Θέματα