Έξι τραυματίες σε κινητοποίηση στην Πολωνία

Έξι φύλακες ασφαλείας μιας μεταλλευτικής εταιρείας τραυματίστηκαν σήμερα όταν πολλές εκατοντάδες εργάτες που διαδήλωναν ζητώντας αυξήσεις άρχισαν να εκτοξεύουν πυροτεχνήματα, αυγά και μπουκάλια μπίρας έξω από τα γραφεία του ομίλου KGHM στο Λιούμπιν, στη νοτιοδυτική Πολωνία.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης η αστυνομία επενέβη όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να ανοίξουν δια της βίας τις πύλες του κτιρίου όπου στεγάζεται η έδρα της εταιρείας.

Οι μεταλλωρύχοι
ζητούν να αυξηθεί ο μισθός τους κατά 300 ζλότι (περίπου 100 ευρώ) μηνιαίως. Οι εκπρόσωποι της εταιρείας δήλωσαν ότι διέκοψαν τις διαπραγματεύσεις με το σωματείο όταν η διαμαρτυρία έγινε "βίαιη".

Τα κέρδη της εταιρείας, που εξορύσσει κυρίως χαλκό και άργυρο, διπλασιάστηκαν τα τελευταία χρόνια, φτάνοντας, στο τελευταίο τρίμηνο του 2010, τα 1,3 δισεκατομμύρια ζλότι. Η KGHM είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης στην περιοχή της Κάτω Σιλεσίας, στη νότια Πολωνία. Απασχολεί περίπου 18.500 εργαζόμενους, με μέσο μηνιαίο μισθό 9.000 ζλότι, ποσό σχεδόν διπλάσιο από τον μέσο μηνιαίο μισθό στην υπόλοιπη Πολωνία.
Keywords
Τυχαία Θέματα