Show που προκαλεί θυμηδία!

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΚΟΡΟΪΔΙΑΣ ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ...ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ - ΤΑ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΤΟΥ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΔΩ

∆εκάδες συλλήψεις δίχως νόηµα, χωρίς συνέχεια και µε σχεδόν µηδενικές... εισπράξεις για το Ελληνικό ∆ηµόσιο! Γνωστοί επιχειρηµατίες οδηγούνται στο κρατητήριο και στη ∆ικαιοσύνη, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ουσιαστικό κέρδος για τα δηµόσια έσοδα. Οι προβεβληµένες προσαγωγές από το Σ∆ΟΕ και την ΕΛ.ΑΣ. του γνωστού εισαγωγέα ρούχων Λάκη Γαβαλά,
του επιχειρηµατία Γιώργου Πετζετάκι, του µεγαλοµετόχου ΜΜΕ Κώστα Γιαννίκου και άλλων περίπου 50 ιδιωτών φαίνεται να µην έχουν στην πορεία κανένα ουσιαστικό αντίκρισµα για τα δηµόσια ταµεία. Ουδείς προφυλακίστηκε και µόνον ένας 57χρονος υποχρεώθηκε στη νέα τύπου ποινή της «επιτήρησης από κοινωνικό λειτουργό»!

Είκοσι από τους επιχειρηµατίες που συνελήφθησαν για φοροδιαφυγή επικαλέστηκαν την υπαγωγή τους στο άρθρο 99 του νέου Πτωχευτικού Κώδικα και αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς καµία συνέπεια, άλλοι εξακολουθούν να εφαρµόζουν παρελκυστικές τακτικές, ενώ στο ποινικό µέρος οι περισσότερες υποθέσεις έχουν παραπεµφθεί στις ελληνικές καλένδες. Είναι χαρακτηριστικό ότι σχεδόν κανένας από τους επιχειρηµατίες οι οποίοι συνελήφθησαν στην Αθήνα για χρέη προς το ∆ηµόσιο δεν έχει προχωρήσει σε διακανονισµό των οφειλών του. Επιπλέον, το γεγονός ότι κανένας δεν έχει προφυλακιστεί έχει µειώσει σηµαντικά την προσέλευση άλλων οφειλετών στις Εφορίες για να τακτοποιήσουν τα χρέη τους.

Χαρακτηριστικά ενώ οι οικονοµικές αρχές έχουν λίστα 14.700 οφειλετών του ∆ηµοσίου που χρωστούν περίπου 37 δισ. ευρώ µέχρι στιγµής από τη συγκεκριµένη διαδικασία φέρεται να έχουν «φοβηθεί» γύρω στους 600-800 ιδιώτες και να έχουν καταβάλει στο ελληνικό ∆ηµόσιο ποσά της τάξεως των 30-40 εκατ. ευρώ. ∆ηλαδή περίπου το... ένα χιλιοστό του ύψους της φοροδιαφυγής.

|||||||| Πενήντα συλλήψεις
Τις τελευταίες εβδοµάδες έχουν γίνει σχεδόν 50 συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ. – κυρίως από την Οικονοµική Αστυνοµία, την Υποδιεύθυνση ∆ίωξης Οργανωµένου Εγκλήµατος και τις υπηρεσίες Ασφαλείας Θεσσαλονίκης και Ρόδου –, αλλά και από το Σώµα ∆ίωξης Οικονοµικού Εγκλήµατος. Οι περιπτώσεις των κκ. Γαβαλά, Γιαννίκου, Πετζετάκι, Πανούση που προβλήθηκαν από τα ΜΜΕ είναι χαρακτηριστικές... Ο Λάκης Γαβαλάς που συνελήφθη από το Σ∆ΟΕ στο Κολωνάκι για χρέη ύψους 1.480.000 ευρώ επικαλέστηκε ότι από τον Αύγουστο του 2011 έχει γίνει δεκτό από το Πρωτοδικείο προγενέστερο αίτηµά του προκειµένου η επιχείρησή του να ακολουθήσει την πτωχευτική διαδικασία. Ετσι είχε οριστεί µεσολαβητής προκειµένου να υπάρξει συµφωνία µέσα σε έναν χρονικό ορίζοντα οκτώ µηνών µε το 60% των πιστωτών του και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς καµία νοµική συνέπεια. Ακριβώς το ίδιο συνέβη και µε την περίπτωση της σύλληψης του µεγαλοµετόχου του Alter Κώστα Γιαννίκου για µη απόδοση ΦΠΑ ύψους 1.200.000 ευρώ. Και αυτός επικαλέστηκε ότι από τις 11 Αυγούστου 2011 είχε γίνει δεκτό αίτηµά του για να ενταχθεί στην πτωχευτική διαδικασία. Το ίδιο ίσχυσε και όσον αφορά τον Παναγιώτη Πανούση της
Keywords
Τυχαία Θέματα