Aνέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

14:52 8/12/2012 - Πηγή: 24wro
Με ανάρτησή του στο διαδίκτυο το Αντιφασιστικό Μέτωπο - Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI) αναλαμβάνει την ευθύνη...
για τον εκρηκτικό μηχανισμό στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Στην ανακοίνωσή τους που αναρτήθηκε στο indymedia, τα μέλη της ομάδας αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οτι πρόσεξαν ωστε να μην υπάρξουν θύματα ενω τονίζουν πως “το ζήτημα για εμάς δεν είναι να τεθεί η Χρυσή Αυγή
εκτός νόμου, αλλά εκτός ζωής”.

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση

Το Αντιφασιστικό Μέτωπο - Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδοία (FAI) αναλαμβάνει την ευθύνη για την τοποθέτηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στα Γραφεία της Χρυσής Αυγής Δυτικής Αττικήςστον Ασπρόπυργο, στο 17ο χλμ. της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου. Η χωροταξία του μέρους (πρόκειται για περιοχή με ελάχιστη κίνηση ιδιαίτερα τις βραδυνές ώρες) μας προσέφερε τοπλεονέκτημα να τοποθετήσουμε εκρηκτικό μηχανισμό χωρίς να χρειαστεί να κάνουμε προειδοποιητικό τηλεφώνημα (που ίσως παρακινούσε τους μπάτσους να απενεργοποιήσουν τονωρολογιακό μηχανισμό που θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε, για να προφυλάξουν τα γραφεία των χρυσαυγιτών συνεργατών και φίλων τους).

Άλλωστε οι σύντροφοι που πυροδότησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό είχαν ελέγξει περιμετρικά τηνπεριοχή εκείνη την ώρα, ώστε να μην τραυματιστεί κάποιος τυχαίος περαστικός. Όσον αφορά τις ζημιές που προκλήθηκαν στο κατάστημα επιγραφών που βρίσκεται στο ισόγειο, δεν ήταν στις προθέσεις μας καθώς στόχος μας ήταν αποκλειστικά τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Όμως πρέπει να κάνουμε γνωστό πως όσοι ανέχονται να συστεγάζονται με τους φασίστες μεταφέρουν προβλήματα στην πόρτα τους. Ας ζητήσουν λοιπόν αποζημίωση απ' τους θρασύδειλους νεοναζί γείτονές τους.

Επιλέξαμε να χτυπήσουμε τα γραφεία της Χρυσής Αυγής γιατί πιστεύουμε πως τους φασίστες πρέπει να τους χτυπάς πρώτος πριν σε χτυπήσουν αυτοί. Δεν πρόκειται να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να παρακολουθούμε την εκκόλαψη του φιδιού. Αρνούμαστε την παθητικότητα των δημόσιων καταγγελιών και τον ρόλο του αιώνιου θύματος που δειλιάζει να συγκρουστεί ανοιχτά με τους φασίστες. Σιχαινόμαστε την ανθρωπιστική υποκρισία και τον επαγγελματικόκαθωσπρεπισμό των πολιτικών και των δημοσιογράφων που δαιμονοποιούν την Χρυσή Αυγή καθαγιάζοντας την δημοκρατία της δημαγωγίας. Θυμώνουμε με τις συνταγματικές επικλήσεις νομιμότητας και τις γελοίες ικεσίες "να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή".

Το ζήτημα για εμάς δεν είναι να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου, αλλά εκτός ζωής. Τότε ο Κασιδιάρης, αυτό το θυληπρεπές παιδάκι με τα χίλια τικ, θα καταλάβει ότι δηλώνοντας πως "η Χρυσή Αυγή δε σταματάει ούτε με βόμβες ούτε με σφαίρες" κάνει μεγάλο λάθος. Άλλωστε τα μεγάλα λόγια δεν βοήθησαν ποτέ κανέναν.

Φυσικά σήμερα ξέρουμε πως εκτός από μερικές δεκάδες ξυρισμένους κεφτέδες με μυαλό ραδικιού, η Χρυσή Αυγή διαθέτει έναν οργανωμένο κομματικό μηχανισμό (με κρατικές επιχορηγήσεις εκατομμυρίων ευρώ) και ένα μεγάλο λαϊκό έρεισμα σε ένα κομμάτι της κοινωνίας. Επίσης γνωρίζουμε πως οι χιλιάδες ψηφοφόροι της
Keywords
Τυχαία Θέματα