Βιλάντερ: “Έχει ελπίδες ο Φέντερερ κόντρα στον Ράφα!”

20:49 5/6/2019 - Πηγή: Tennis24
Ο Ματς Βιλάντερ θεωρεί πως ο Ρότζερ Φέντερερ θα δοκιμάσει διαφορετικά πράγματα στη χωμάτινη αναμέτρηση του κόντρα στον Ράφα Ναδάλ και ποντάρει στις ελπίδες του Ελβετού για το μεγάλο…μπαμ!

Ο Ραφαέλ Ναδάλ θα είναι πάντα η μεγάλη νέμεση του Ρότζερ Φέντερερ, ακόμα και μετά τις πέντε σερί νίκες του “Βασιλιά” από το 2015 και μετά.

Ειδικά στο χώμα, ο Ελβετός έχει κερδίσει μόνο δύο φορές τον Ράφα (Αμβούργο 2007, Μαδρίτη 2009) και ποτέ στο Ρολάν Γκαρός.

Έχουν αναμετρηθεί πέντε φορές στο Παρίσι και πιο συγκεκριμένα: στα ημιτελικά το

2005, στον τελικό σε τρεις σερί χρονιές 2006, 2007, 2008 και στον τελικό το 2011 με τον Φέντερερ να φτάνει το πολύ μέχρι το 3-1 σε όλες τις περιπτώσεις πέραν της ντροπιαστικής ήττας το 2008 όταν και κέρδισε μόνο τέσσερα games…

Ωστόσο, από την τελευταία φορά που έχουν αναμετρηθεί στο χώμα του Ρολάν Γκαρός έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα και ο Ματς Βιλάντερ θεωρεί πως ο Φεντ δεν είναι σε καμία περίπτωση “ξεγραμμένος” και, ακόμα και αν χάσει, θα το κάνει με τους δικούς του όρους.

Εξηγεί: “Ο Ρότζερ θα παίξει με εντελώς διαφορετικό τρόπο από αυτόν που είχε εφαρμόσει παλαιότερα. Θα προσπαθήσει να μην δώσει στον Ράφα την παραμικρή ευκαιρία να πάρει ρυθμό. Αυτό είναι το κλειδί. Ο Ρότζερ είχε πάντα ένα παιχνίδι που δεν χρειαζόταν να κάνει τον άλλο να παίζει χειρότερα. Τώρα, έχει τον τρόπο να κάνει τον Ράφα να παίζει χειρότερα”.

“Θα επιτίθεται νωρίς και θα επιτεθεί δυνατά. Θα προτιμήσει να αστοχεί μερικές μπάλες παρά να εμπλακεί σε μεγάλα ράλι που θα δώσουν στον Ράφα ρυθμό και την αυτοπεποίθηση από τη βασική γραμμή. Ίσως θα έπρεπε να εφαρμόσει νωρίτερα αυτή τη στρατηγική αλλά κέρδιζε τόσο πολύ στην καριέρα του που δεν χρειάστηκε”.

“Θεωρώ ότι παίζει καλύτερα ακόμα και από τη χρονιά που το πήρε (2009)! Το backhand είναι εκρηκτικό, χρησιμοποιεί καλύτερα το dropshot, ακόμα και το serve and volley στο χώμα! Μπορεί να μην κερδίσει αλλά σίγουρα θα παίξει διαφορετικά από παλιά!” κατέληξε ο έμπειρος σχολιαστής.

Κώστας Αϊτάκης

The post Βιλάντερ: “Έχει ελπίδες ο Φέντερερ κόντρα στον Ράφα!” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα